L’enllumenat nadalenc de Gavà serà més impactant que mai però sense incrementar consum energètic

Societat.

El consistori ha començat a instal•lar les diferents figures i composicions de Nadal que il•luminaran la ciutat a partir del 26 de novembre.
El consistori ha començat a instal•lar les diferents figures i composicions de Nadal que il•luminaran la ciutat a partir del 26 de novembre. | Arxiu.

Enguany es comptarà amb 1.439 punts lluminosos que es repartiran pel centre urbà, barris i vies principals de la ciutat. Una xifra superior a la de l’any passat però sense que això suposi un increment del consum energètic.

La renovació que s’ha anat realitzat en els darrers anys suposa un major estalvi energètic responen així a un criteri d’eficiència energètica. En conjunt, es tracta de llumeneres amb bombetes Led, de baix consum i que fan que la il•luminació nadalenca sigui el més eficient i sostenible possible. A més, per contenir la despesa, es reduirà l’horari d’encesa.

Dos terços del motius s’encendran de 17.30 a 22.30 hores, concretament aquells que es poden controlar automàticament. La resta coincidirà amb l’horari de l’enllumenat públic.

L’element més singular serà l’arbre de 20 metres instal•lat a la Torre Lluch amb conjunts de photocall i altres elements 3D, Bosc Encantat i el conjunt 3D de la Rambla a l’alçada de Màrtirs del Setge.

També hi hauran arbres de Nadal a: carrer Sant Lluís a l’alçada de la plaça Francesc Macià, avinguda Joan Carles I, plaça Catalunya, inici del passeig Maragall, avinguda del Mar a tocar del passeig marítim, i plaça Jaume Balmes.

En aquests dos últims emplaçaments, els arbres de Nadal s’acompanyaran amb un petit bosc d’arbrat de llums Led 3D. El Bosc Encantat que tant d’èxit va tenir l’any passat presentarà novetats tot mantenint la decoració lluminosa de l’espai.

Aquesta es basa en l’ús de la tecnologia LED amb afectes seleccionables, una tecnologia dinàmica que permet canviar el color de la il•luminació i efectes que aporten un gran dinamisme i versatilitat.

Els diferents espais i figures convidaran al passeig i a fer-se fotografies. Així mateix, la decoració, en les zones més comercials i de més afluència de gent, contribuirà a la dinamització de l’activitat comercial.

L’encesa de l’enllumenat de Nadal tindrà lloc el 26 de novembre i es perllongarà fins al 7 de gener. Els treballs d’instal•lació de figures, cablejat elèctric i arranjaments s’allargaran durant les properes setmanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article