El Consell Comarcal i 19 ajuntaments del Baix Llobregat gestionaran el doble de pressupost per polítiques d’ Igualtat i Feminismes

Societat.

Una imatge de la presentació.
Una imatge de la presentació.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha presentat a Terrassa els detalls del nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals per al desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes al Barcelonès.

En total, els ajuntaments i consells comarcals de la vegueria, a excepció de Barcelona, comptaran amb un pressupost total de 31.470.084 €.

Així, en el conjunt de Catalunya, el pressupost de les transferències del Departament als ens locals ha passat dels 45.436.608 euros de l'etapa 2018-2021 als 90.981.411 euros per als anys 2022-2025.

En el cas de la vegueria del Barcelonès, l'import pràcticament es dobla, passant dels 17.245.802 euros als 31.470.084 euros (d'aquest pressupost queda exempt el municipi de Barcelona, donat s'ha establert un marc bilateral de cooperació i finançament entre el Departament i el consistori de la capital catalana). Aquests recursos es distribueixen entre els ajuntaments dels municipis de més de 20.000 habitants i els consells comarcals.

Per tant, a les comarques del Barcelonès es vehicularan cap als consells comarcals del Baix Llobregat, a banda als municipis de Castelldefels,  Cornellà, Gavà, Hospitalet de Llobregat, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Prat de Llobregat, Esparreguera, Esplugues i Olesa.

L'Acord Marc inclou quatre línies de treball en matèria de prestació de serveis i polítiques públiques: la resposta d'urgència per a dones en situació de violències masclistes i les seves filles i fills, els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els Serveis d'Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i vida digna compartida. "Reforcem els serveis, en totes i cadascuna d'aquestes línies d'actuació, perquè són xarxes de país" ha conclòs la consellera Verge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article