Presentades les sis startups de base tecnològica seleccionades pel programa d'acceleració 2022 del Cornellà Open Future

Emprenedors.

Tret de sortida a la primera fase per projectes de base digital amb l’objectiu d’ajudar-les en la seva sortida al mercat amb garanties d’èxit.
Tret de sortida a la primera fase per projectes de base digital amb l’objectiu d’ajudar-les en la seva sortida al mercat amb garanties d’èxit.

El Hub La Piràmide, ubicat en el Viver d’Empreses Procornellà, va acollir l’acte inaugural on es van donar a conèixer les sis startups escollides, fruit d’un acurat procés de selecció en el qual s’han presentat més d’una trentena de propostes.

Els propis equips d’emprenedors van exposar en què consisteixen cadascuna de les seves startups: 3DThinks basa la seva proposta en eines hardware i software innovadores per millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional.

Pickio es presenta com una starutup pel disseny i fabricació d'equips de smart vending. Nursecook, vol iniciar-se en el món del delivery de menús a domicili per a persones amb requeriments especials per patologies.

Loyapp vol despuntar com a App per digitalitzar el programa de fidelització de clients de comerços i negocis. Pullpo proposa eines per a l'automatització del procés de "code review" en el desenvolupament de software. Per últim, Myllox es va presentar com a plataforma per digitalitzar el procés de vendes de professionals industrials.

Aquesta iniciativa està totalment subvencionada per l'Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l'any 2016 a través del Centre d'Empreses Procornellà amb més de 25 anys d'experiència tot incubant més de 200 projectes empresarials cada any.

Els sis projectes seleccionats compleixen els requisits per entrar en el programa Cornellà Open Future. Entre ells, s’ha demanat que disposin d’una idea de producte o servei innovador i amb base digital i / o tecnològica, preferentment amb un prototip amb aplicació en l’àmbit de la indústria manufacturera.

També s’ha valorat que la idea tingui possibilitats de sortir al mercat durant l’any 2023 i que l’actual o futur seu social, fiscal o del centre d’activitat estigui dins l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els emprenedors han de ser majors d’edat amb capacitat legal per engegar el negoci i es demana que, almenys una persona de l’equip, tingui dedicació plena en el projecte. www.procornella.cat www.cornella.openfuture.org 

Aquesta etapa culminarà el proper 15 de desembre amb el lliurament dels ‘Premis Cornellà Open Future’ als quals poden optar i que reparteix entre els guardonats serveis per valor de 10.000€ com a allotjament en coworking, despatxos o naus industrials, gestoria i serveis comuns.

Només cinc de les sis startups escollides en la primera fase, resultaran guardonades i podran passar a la segona fase del programa COF que s'iniciarà el 17 de gener i finalitzarà el 30 de març i que té com a objectiu accelerar els projectes premiats (no més de cinc) a la sortida al mercat i a cercar al seu finançament.

Els seleccionats disposen ja, a partir d’aquesta primera fase, d'allotjament en un espai de treball compartit al Hub La Piràmide i compten amb un tutor de programa individualitzat a més d'assessorament personalitzat a través de tutors experts en startups que els ajudaran a desenvolupar talent emprenedor, orientant-los al mercat i afavorint l’evolució de la idea cap a un model de negoci d’èxit.

Els escollits també tindran un seguiment mensual de l'evolució del projecte mitjançant Peer Reviews grupals, accés a la gestoria i a l'equip tècnic del Centre d'Empreses Procornellà i rebran l'acompanyament de mentors sèniors de Telefónica.

També entraran en contacte amb xarxes d'emprenedors, empreses, inversors, etc. assolint visibilitat en l'ecosistema empresarial del territori i en la xarxa global de Telefónica Open Future.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article