Els Serveis de Joventut del Prat han realitzat més d'un miler d'atencions en gestió mental i emocional des de principis de 2021

Salut.

Els motius d'atenció més freqüent són l'ansietat, la tristesa o els problemes vinculats a l'autoestima.
Els motius d'atenció més freqüent són l'ansietat, la tristesa o els problemes vinculats a l'autoestima.

El Lloro (Serveis de Joventut del Prat) ofereix tant assessories d'orientació personal com diversos tallers on es treballen de forma grupal diferents aspectes vinculats a la gestió emocional.

Aquests serveis, que s'han pogut incrementar en el marc del programa "Escolta Jove" de la Diputació de Barcelona, atenen especialment necessitats emocionals vinculades als aspectes següents: ansietat, tristesa, autoestima i autoconeixement, ira i conflictes amb el grup d'iguals.

Coincidint amb el mes en què es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d'octubre), l'Ajuntament del Prat ha fet balanç dels casos atesos des de les Assessories Joves.

Des de principis de 2021 i fins a finals de setembre de 2022, l'Assessoria d'Orientació Personal ha realitzat un total de 1.122 visites per atendre persones joves del Prat amb necessitats psicològiques i emocionals. Durant els tres primers trimestres de 2022, ja s'ha fet gairebé el mateix nombre de visites (544) que durant tot l'any passat (578).

A l'atenció personalitzada a les persones joves que ho necessiten, s'hi ha afegit a partir del mes d'octubre el cicle de tallers gratuïts El Hype de les emocions.

En aquests tallers, es treballen punts clau vinculats al benestar emocional relacionats amb el coneixement sobre les pròpies emocions, la importància de l'autoregulació, la tolerància a la frustració o la descoberta dels punts forts i fortaleses de cada persona que puguin ajudar-la a superar les dificultats a què s'enfronti, de manera que adquireixi eines de gestió emocional que li puguin ser útils en d'altres moments de la vida.

El desenvolupament d'aquestes activitats és possible gràcies a l'equip dels Serveis de Joventut municipals, que compta amb dos professionals de la psicologia especialitzats en l'atenció a joves.

Així mateix, l'equip de El Lloro treballa en xarxa i es coordina amb d'altres col•lectius, entitats o centres que es dediquen a l'àmbit juvenil, educatiu o al suport psicològic i emocional

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article