L'empresa de semiconductors MPS instal•larà una nova nau a l’ Hospitalet i crearà 150 nous llocs de treball qualificats

Economia.

Una imatge de la presentació.
Una imatge de la presentació.

L’empresa americana Monolithic Power Systems (MPS) crearà 150 nous llocs de treball altament qualificats en els pròxims cinc anys amb l’ampliació de la seva presència a Catalunya, fet que convertirà la seu catalana com el centre d’R+D més gran de la multinacional a Europa.

Ho ha anunciat el CEO d’MPS, Michael Hsing acompanyat pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, que han visitat les instal•lacions i han mantingut una reunió de treball aquest dijous al matí amb els directius de la companyia.

El projecte de creixement de la multinacional a Catalunya -que compta amb el suport d’ACCIÓ i dos ajuts que sumen 256.000 euros en el marc de la línia d’Alt Impacte de l’agència des de la seva implantació a Barcelona- contempla, en primer lloc, l’ampliació del centre de disseny de circuits integrats de semiconductors que té a la capital catalana.

Aquest espai, que ha passat d’ocupar una superfície de 800 m2 als 2.000 m2 actuals, acollirà 50 nous enginyers, que se sumaran a la plantilla de 90 persones que actualment treballen a la seu catalana.

Així mateix, MPS construirà un nou edifici a l’Hospitalet de Llobregat de 3.000 m2, en uns terrenys del Polígon Pedrosa adquirits a l’Institut Català del Sòl, INCASÒL. Es preveu que les noves instal•lacions estiguin operatives el 2024.

Comptarà amb un laboratori per fer el testatge d’aquests semiconductors en l’entorn on posteriorment s’aplicaran com els vehicles elèctrics i els carregadors, les solucions d’energies renovables, els ordinadors, els mòbils o els centres de dades.

En aquest nou equipament hi treballaran 100 nous enginyers, de manera que quan es completi el pla de creixement l’empresa comptarà amb uns 240 treballadors.

Amb aquest projecte de creixement l’empresa vol donar resposta a l’increment de la demanda de semiconductors a escala global a causa de l’electrificació de l’automoció i l’augment del sector dels data centers arran de la pandèmia.

Amb seu a Kirkland (Seattle, Estats Units) i cotitzada al NASDAQ: MPWR, MPS va establir-se a Barcelona el 2018. Compta amb més de 3.000 treballadors a escala internacional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article