Cinc iniciatives del Baix Llobregat al “Llibre de les bones pràctiques locals”

Societat.

Muntanyes del Baix, un dels projectes estrella de la comarca, un dels escollits.
Muntanyes del Baix, un dels projectes estrella de la comarca, un dels escollits.

La Federació de Municipis de Catalunya ha presentat una edició especial 2022 del llibre de bones pràctiques dels governs locals, editat juntament amb la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Sota el títol “Una nova normalitat. Les agendes locals en la transició post-COVID”, la publicació recull 96 experiències d'èxit impulsades per municipis de més de 5.000 habitants i consells comarcals, publicades al Banc de Bones Pràctiques.

El llibre contempla cinc experiències del Consell Comarcal del Baix Llobregat, seleccionades per representar una aportació innovadora i de qualitat i que poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals: la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, dins de l’àmbit de cultura.

A banda d' el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, dins de l’àmbit d’Igualtat de gènere; el projecte de Muntanyes del Baix, dins de l’àmbit de Medi Ambient; l’Aplicatiu de gestió d’ajuts individuals de menjador escolar amb signatura remota, dins de l’àmbit de Noves Tecnologies; i el servei de Suport a la comunitat en la detecció i el control de llocs de cria de mosquits en àmbits privats, dins de l’àmbit de Salut Pública, que ha estat reconegut com a pràctica significativa.

Les bones pràctiques recollides a la publicació són només una petita mostra que reflecteix l’enorme esforç i creativitat que han demostrat els governs locals durant aquest període i evidencien la capacitat de resiliència dels governs locals per fer front al context de crisi i estructurar el procés de transició per recuperar la normalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article