Amb Cornellà ja son cinc els municipis del Baix Llobregat amb la cita prèvia instaurada al Registre Civil

Societat.

Es podran beneficiar de la cita prèvia més de 90.000ciutadans de Cornellà del Llobregat.
Es podran beneficiar de la cita prèvia més de 90.000ciutadans de Cornellà del Llobregat.

Els ciutadans de Cornellà que necessitin anar al Registre Civil poden demanar cita prèvia per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se, fer una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 13 tràmits, i ja no hauran de fer més cues. El Departament de Justícia, Drets i Memòria ha posat en funcionament aquest servei aquest mes d'octubre.

Es tracta d'un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Per demanar cita prèvia cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i a l'apartat Què cal fer si... hi ha l'opció per demanar la cita prèvia. També s'hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residència.

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d'aleshores, ja funciona també a Barcelona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Rubí i ara a Cornellà de Llobregat.

En total, des de la implementació de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l'any 2021, el nombre total de cites ascendeix a 341.564 peticions.

Els serveis més sol•licitats tant per cita prèvia com presencialment als registres civils són les inscripcions de naixements, iniciar els tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família, i el canvi i la traducció del nom.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article