L’ AMB calcula que el litoral metropolità perdrà 20 metres de platja els propers 30 anys

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

Els estudis previs de la dinàmica litoral del sud metropolità i la proposta d'actuacions de millora i protecció del litoral metropolità nord conclouen que les platges tenen un dèficit de sorra molt important a causa d'infraestructures com el dic del riu Llobregat i el port del Masnou.

Si no es porta a terme un pla estructural de resiliència, les platges podrien perdre més de 20 metres en 30 anys. Per això, l'AMB demana al Govern espanyol un pla d'estabilització del litoral metropolità i estén la mà per coordinar-lo.

Aquests resultats i indicadors complementen un primer estudi de les platges del delta del Llobregat, en què l'AMB va descobrir un sistema de barres de sorra submergides que podria protegir les platges del litoral metropolità sud, amb 1,5 metres d'alçada i una longitud de 20 quilòmetres.

A partir dels Estudis previs per a l'estabilització de les platges de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat, l'AMB ha treballat en un document de propostes i actuacions a les platges del litoral metropolità nord.

Les alternatives proposades intenten donar solucions d'estabilització, especialment en tres àmbits concrets: a la platja de les Roques i les platges del nord del municipi de Montgat, i a la platja de la Mora a Badalona.

L'organisme metropolità ofereix la màxima col•laboració tècnica i institucional als organismes competents i estén la mà a la Generalitat i al Govern espanyol per començar plegats un pla de resiliència del litoral metropolità en un marc de cooperació interadministrativa.

Aquestes mesures segueixen dues estratègies diferents: actuacions urgents i a curt termini consistents en aportacions de sorra en les platges que ho requereixin, i un pla de resiliència a mitjà i llarg termini que sigui estructural i permeti recuperar i conservar les platges metropolitanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article