La Casa de la Vila de l’Ajuntament de Sant Boi formarà part d’ una prova pilot per fer l’ edifici energèticament sostenible

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

La startup catalana DEFCON8 lidera un consorci internacional (SEBR – Smart Energy Building Renovation) que ha guanyat un contracte de 537.000 euros per desenvolupar un projecte pilot adreçat a convertir en sostenibles energèticament sis edificis existents arreu d’Europa.

DEFCON8, que és especialista en la monitorització i eficiència de l’ús de l’aigua, coordina i lidera una plataforma única que reuneix una desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic.

Aquest consorci presentarà un projecte pilot per aplicar la seva plataforma a edificis d’Alemanya, Eslovènia, Portugal, Turquia, Israel i Catalunya.

Per guanyar aquesta licitació europea del projecte procuRE, finançat per la Unió Europea, DEFCON8 ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, per mitjà del servei de Compra Pública d’Innovació.

Concretament, la proposta liderada per DEFCON8 ofereix la instal•lació de plaques fotovoltaiques al sostre dels edificis, amb les quals es recull energia que es conserva en bateries per convertir la instal•lació en autosostenible.

A més, la proposta inclou el canvi d’il•luminació per sistemes LED, la instal•lació de sistemes d’estalvi d’aigua i l’ús de domòtica per reduir el consum global d’energia.

La licitació europea del projecte procuRE, finançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció Nº 963648, pretén impulsar la renovació energètica d’edificis com a gran palanca de canvi per assolir els objectius europeus de neutralitat climàtica l’any 2050.

En aquest sentit, s’han seleccionat sis edificis d’arreu d’Europa que, en aquesta fase, rebran les propostes pilot de renovació elaborades per tres consorcis internacionals, entre ells el SEBR.

En el cas de guanyar també la tercera fase de la licitació, el consorci liderat per la startup catalana podrà instal•lar les seves solucions en alguns d’aquests edificis.

Concretament, els edificis seleccionats per renovar-se energèticament en aquesta prova pilot són, per una banda, tres escoles ubicades a Nuremberg (Alemanya), Velenje (Eslovènia) i Vila Nova de Gaia (Portugal). I, de l’altra, l’aeroport d’Eilat (Israel), la Yildiz Technical University d’Ismek (Istanbul, Turquia) i la Casa de la Vila de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Catalunya).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article