L’Escola Municipal de Música de Molins de Rei presenta un nou curs amb moltes novetats

Cultura.

Ha implementat novetats per a aquest curs i continua amb la implantació del nou Pla d’estudis.
Ha implementat novetats per a aquest curs i continua amb la implantació del nou Pla d’estudis.

L’Escola Municipal de Música Julià Canals ha iniciat el curs 2022-23 amb diverses novetats: un nou programa dirigit a adults i una nova activitat de percussió.

La nova proposta per a adults de l’Escola Municipal de Música, el programa ‘Andante’, consisteix en treballar el llenguatge musical amb un nivell bàsic i també classes d’instrument.

Una iniciativa que ha tingut molt bona rebuda i que ha hagut d’ampliar les places – estava previst obrir un únic grup i al final se n’han obert dos-.

L’altra novetat d’aquest curs 2022-23 és el ‘Taller de percussió per a l’alumnat de piano’, d’aquesta manera els pianistes tindran l’opció de tocar en un grup instrumental i incorporar-se a la banda de música de l’escola.

Per altra banda, el centre continua implantant el nou pla d’estudis amb renovació del model pedagògic que es va implementar el curs passat; un pla que estableix dos itineraris a partir del quart curs, adapta els horaris a l’alumnat i ajusta les quotes.

En el marc d’aquest plantejament, el curs passat, també es va iniciar el projecte comunitari Soc Músic! amb l’alumnat de 4t de Primària de l’Escola El Palau, i aquest any s’ha ampliat als infants de 3r curs després d’haver obtingut un resultat molt satisfactori. L’objectiu és fer arribar el coneixement de la pràctica musical al màxim nombre d’infants possible.

A més, s’ha reprès la col•laboració mensual amb Ràdio Molins de Rei, a l’espai Bon dia i bona hora, on alguns alumnes són entrevistats i actuen en directe.

Des de l’escola treballen amb la represa de les actuacions habituals: la Festa de Santa Cecília, els concerts de Nadal de cant coral i de les orquestres que s’organitzaven abans de la pandèmia.

L’alcalde, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i la regidora d’Educació Esther Espinosa, van visitar l’escola acompanyats de la directora de l’Escola, Pilar Casals, i la cap d’Educació, Gemma Castellví, per conèixer de primera mà el funcionament del nou curs, les classes i explicar les novetats d’aquest curs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article