Dos nous espais pel dol perinatal al Baix Llobregat

Presentació de l’ espai al Prat.
Presentació de l’ espai al Prat.

El Prat ja compta amb un espai de dol perinatal, neonatal i per morts gestacionals al Cementiri del Sud. Se suma, doncs, al conjunt de municipis que han decidit facilitar que les famílies que s'enfronten a processos de dol per aquests motius puguin comptar amb un espai específic als cementiris.

La presentació del nou espai de dol perinatal, que ha tingut lloc aquest migdia al Cementiri del Sud, ha anat a càrrec de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i del tinent d'alcaldia d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé.

El disseny del nou espai de dol perinatal està concebut perquè les famílies puguin comptar amb un entorn adient per recordar la memòria dels nens i nenes que no han arribat a néixer o que han mort durant els seus primers dies de vida.

L'espai té forma circular i està orientat cap al sol i, en el seu contorn, hi trobem un arbre de l'espècie Ginkgo biloba, una més antigues del món amb fulles dotades de propietats medicinals. També s'hi instal•larà un prisma transparent al•legòric de la vida truncada.

Dins del cercle, s'hi troba un petit jardí de mabre blanc on les mares, pares i familiars que ho desitgin hi poden col•locar un còdol personalitzat en memòria dels seus fills i filles. Al peu del Ginkgo, s'hi col•locarà un rasclet, perquè els familiars que vulguin puguin dedicar una estona a cuidar l'espai.

Per la seva banda, el cementiri municipal de Sant Andreu de la Barca estrenarà avui primer de novembre, en el marc de la festivitat de Tots Sants, l’espai per al dol perinatal.

L’objectiu és facilitar un espai que pugui ajudar i acompanyar les famílies que estiguin passant per un procés de dol per una mort gestacional, perinatal o neonatal. El nou espai s’ha habilitat en un lloc del cementiri cèntric encara que reservat que acompanya al recolliment i la reflexió.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha destacat que amb la creació d’aquest espai “es vol donar visibilitat a aquestes defuncions i posa un espai de comiat i de record a disposició de les mares i pares que han perdut un infant durant la gestació”.

Ana Alba ha subratllat que "aquest és un dol que ha viscut amagat durant anys i ha afegit que moltes famílies s’han sentit soles en aquest moment tan dur i sense un lloc per acomiadar-se."

“Amb el nou espai de dol volem que les famílies se sentin menys soles, que estiguin acompanyades en el dol”, ha dit l’alcaldessa, que ha avançat que l’espai es completarà amb una escultura que recordarà als infants que no van arribar a néixer, que ja s’ha encarregat a un escultor local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article