Traspassat el primer alcalde democràtic del municipi d'Abrera Manuel López Lozano que va ser Creu de Sant Jordi al 2010

Política.

Moment de la entrega de la Creu de Sant Jordi al 2010.
Moment de la entrega de la Creu de Sant Jordi al 2010.

Manuel López, nascut l'any 1942, va ser el primer alcalde democràtic d'Abrera durant el mandat 1979-1983. López va resultar ferit per un impacte de bala disparat per la Guàrdia Civil durant una manifestació laboral en què feia de mediador dins d'una empresa del polígon industrial Can Sucarrats.

Com a resultat de l´incident va quedar postrat en cadira de rodes. Aquest fet va marcar la seva trajectòria política i personal, tres mesos després de la seva presa de possessió com a alcalde.

L'any 2007, el ple municipal va nomenar Manuel López fill predilecte, distinció que li va ser atorgada pel seu paper com a primer Alcalde de la democràcia i com a reconeixement a la seva dedicació al municipi d'Abrera durant els anys que va ser batlle i regidor d´aquesta Corporació. El reconeixement de fill predilecte és el primer en la història d´Abrera.

Des de l´Ajuntament d´Abrera van dur a terme l'acte de reconeixement de Manuel López com a fill predilecte del municipi, en un esdeveniment públic a la Sala de Plens del nostre consistori, que va comptar amb l'assistència d'un centenar de veïns i veïnes, regidors i regidores i ex càrrecs electes de l'Ajuntament d'Abrera, representats d´altres ajuntaments i familiars.

Manuel López Lozano va rebre l'any 2010 la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, José Montilla, per "la seva trajectòria com a alcalde d’Abrera durant l’època dels primers ajuntaments democràtics. Les conseqüències en l’ordre personal que va comportar-li una decidida voluntat de servei n’han fet un dels símbols de la Transició, la qual cosa mereix el reconeixement a la seva tasca i a la de l’Administració local en el seu conjunt".

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Manuel López va rebre aquesta condecoració al Palau de la Generalitat, acompanyat de familiars i de l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article