Molins de Rei rep la visita d’institucions internacionals per conèixer el sistema de Formació Dual en el que participa l’Ajuntament

Societat.

Molins de Rei, un referent de la FP Dual.
Molins de Rei, un referent de la FP Dual.

La Fundació Bertelsmann, l’agència alemanya de cooperació GIZ, la Fundació BCN FP, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han visitat Molins de Rei per conèixer la seva experiència en el marc del sistema de Formació Professional (FP) Dual català. La FP Dual combina el temps de formació en el centre educatiu amb el temps d’activitat en el centre de treball.

Es tracta d’un sistema practicat en molts països i comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat en l’activitat durant l’estada a l’empresa.

Molins de Rei compta, actualment, amb 5 acords individuals com a centre d’estada pels alumnes de FP Dual i ha estat un dels primers municipis en implantar-ho; d’aquesta manera es converteix en un referent d’aquest model educatiu.

En aquest sentit, l’alcalde Xavi Paz, ha volgut destacar que “a Molins de Rei hem apostat per la FP Dual, en col•laboració amb dos Instituts, el Bernat el Ferrer de Molins de Rei i el Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, i ha quedat demostrat que és una oportunitat pels joves”.

A més, també ha posat en relleu la importància de “començar a treballar per a incorporar noves especialitats formatives vinculades als àmbits d’atenció a les persones i a la dependència”.

La visita de la Fundació Bertelsmann, l’agència alemanya de cooperació GIZ, la Fundació BCN FP, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha tingut lloc el dimecres 26 d’octubre. En primer lloc, s’ha dut a terme una rebuda institucional al consistori i, seguidament, la comitiva ha visitat alguns serveis municipals del municipi on s’ha implementat la FP Dual.

Al seu torn, Guillem Salvans, de la Fundació Bertelsmann, ha explicat que “fa més de vuit anys que la Fundació treballa amb el sistema de la FP Dual i una de les coses més positives és treballar amb altra gent perquè és la forma d’avançar, a través del treball cooperatiu i col•laboratiu”.

Per altra banda, Torsten Klinke, director del Programa Desarrollo del Modelo Mexicano de Formación Dual (MMFD) ha volgut agraïr la rebuda per part de l’Ajuntament, tot afirmant que “Molins de Rei està un pas per davant de molts altres municipis i països”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article