Creat el Comissionat de Barris per planificar el futur d’Esparreguera

Societat.

En el marc de l’Agenda Urbana.
En el marc de l’Agenda Urbana.

El procés d’elaboració de l’Agenda Urbana d’Esparreguera va fer un pas endavant amb la creació del Comissionat de Barris, un òrgan participatiu que forma part del nou model de governança i que està integrat per ciutadania i associacions implicades en la definició del futur model del municipi.

A aquesta primera sessió de participació ciutadana, a la qual hi van assistir més d’una trentena de persones que van treballar de manera conjunta en la definició del diagnòstic del model de ciutat a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Durant la sessió es va fer un mapeig per detectar problemàtiques i oportunitats existents a la vila, una dinàmica grupal al voltant dels objectius estratègics i es va presentar el Comissionat de Barris, un òrgan que haurà de treballar, entre d’altres aspectes, al voltant d’un dels dos projectes pilots de l’Agenda Urbana, la reforma de l’antiga N-II.

L’altre projecte pilot d’aquest nou model de planificació urbanística és la Colònia Sedó, que comptarà amb un comissionat propi per debatre i decidir quin ha de ser el futur de l’antiga colònia tèxtil esparreguerina.

Seguidament es van crear quatre grups de treball per parlar sobre quins són els principals problemes i debilitats d’Esparreguera i aportar temes al quadre de fortaleses i febleses del municipi que prèviament havia treballat l’empresa Paisaje Transversal, adjudicatària del projecte d’Agenda Urbana d’Esparreguera, després de mantenir entrevistes amb tots els departaments i àrees de govern de l’Ajuntament, així com tots els grups polítics i més de 20 entitats.

En aquest treball se segueix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU que aborden temàtiques vinculades al territori, el model urbà, la lluita contra el canvi climàtic, els recursos, la mobilitat, la cohesió social, la prosperitat econòmica, l’habitatge, la transició digital i la governança.

Dins l’Agenda Urbana hi ha dos àmbits que tindran un projecte propi pel pes específic que tenen dins del municipi. Es tracta de la Colònia Sedó, que tindrà un comissionat format per persones que hi viuen i hi treballen i que s’impulsarà a partir del desembre, i la reforma de l’antiga carretera N-II, que tindrà un grup de treball dins del Comissionat de Barris.

Paral•lelament, s’han començat a activar diferents espais participatius amb la finalitat que la ciutadania pugui participar del diagnòstic de l'Agenda Urbana.

Ja estan actius els espais ubicats a l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Centre Dual i la Biblioteca Municipal L’Ateneu i el 4 de novembre s’habilitaran dos espais més a La Plana i Mas d’en Gall.

Tots aquests espais, que estaran actius fins al 28 de novembre, tenen per objectiu la valoració de l’actual situació d'Esparreguera per a analitzar els reptes i escenaris de futur de tot allò que afecta l’entorn urbà de la vila.

Les persones participants poden donar la seva opinió sobre aspectes a millorar d'Esparreguera, quins serveis creuen que no funcionen bé o quines coses s'han de cuidar i potenciar, entre d'altres qüestions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article