Homenatge conjunt d’ Abrera i Olesa als assassinats pel franquisme de la Guerra Civil al cementiri vell d’Abrera

Societat.

Unitat contra el franquisme al Baix Llobregat Nord.
Unitat contra el franquisme al Baix Llobregat Nord.

L’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil al Cementiri Vell d’Abrera, s’ha recordat els afusellats el 19 de febrer del 1939 en aquest indret, com l’exalcalde d’Olesa, Fèlix Figueras i Aragay.

Els Ajuntaments d’Olesa i d’Abrera, la família de Fèlix Figueras i Aragay, ERC d’Abrera i Olesa i el Bloc Olesà han fet una ofrena floral al monument que recorda els afusellats en l’indret on van morir.

Pau Figueras, besnet de l’exalcalde republicà ha agraït que els dos consistoris continuïn fent, any rere any, l’acte d’homenatge. També va donar les gràcies per la presència dels partits dels dos municipis que hi eren a l’acte.

Precisament, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, també ha agraït “la constància” de qui hi assisteix any cada any, sobretot en un temps en què “tots veiem la polarització de la societat en l’àmbit internacional i que a sota hi ha causes similars a les que aquells anys van portar a resoldre les diferències amb violència”.

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, hi ha afegit que “també ens pertoca als ajuntaments explicar què va succeir perquè les noves generacions coneguin la històrica. És la constància el que ha de portar a que allò no es torni a repetir”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article