Associació de Dones en Lluita de les Malalties del Càncer de Mama d'Olesa i Dones Pla de les Bruixes de Torrelles reconegudes pels seus 25 anys de trajectòria

Societat.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

El Departament d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ha ofert aquest dimecres al vespre un acte de reconeixement a les entitats de dones i feministes de tota Catalunya que han celebrat els seus 25 anys de trajectòria.

L'acte, presidit per la consellera Tània Verge Mestre, així com amb la participació de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés, i la directora executiva, Neus Pociello Cayuela, ha aplegat a una cinquantena d'entitats d'arreu del territori.

"Sense el moviment feminista, sense les entitats de dones, les reivindicacIons feministes no haguessin arribat a l'agenda de les institucions públiques", ha reivindicat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en la cloenda de l'acte.

"Som filles de les vostres polítiques per tenir vides més vivibles" ha continuat Verge, que ha recordat que "si existeix avui una conselleria no és només fruit d'una aposta política d'aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l'heu fet possible".

De fet, les entitats de dones i feministes presents al Palau Pedralbes han fet palès la diversitat de realitats i tasques que es duen a terme a tot el territori.

"Entitats de dones que lluiteu per combatre les violències masclistes, que participeu en els processos de canvis normatius per conquistar els drets del col•lectiu LGTBI+, que exigiu la garantia de drets de les persones migrades, que vetlleu per una salut no androcèntrica; que reivindiqueu els drets de les dones del món rural, que formeu part de la xarxa educativa del nostre país, que promoveu l'autonomia econòmica de les dones, millorant la seva ocupabilitat, promovent l'accés al treball remunerat i creant espais de conciliació, per facilitar la vida laboral, personal i familiar" ha detallat la consellera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article