14 municipis metropolitans han presentat un total de 20 projectes destinats a combatre la pobresa i la vulnerabilitat extremes

Societat.

Els plans municipals cobreixen la totalitat dels 9,9 milions d'euros amb que està dotat el programa a través del qual l'AMB finançarà fins al 80 % de cada projecte.
Els plans municipals cobreixen la totalitat dels 9,9 milions d'euros amb que està dotat el programa a través del qual l'AMB finançarà fins al 80 % de cada projecte.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar el passat 22 de febrer les bases reguladores per a la concessió de subvencions de l'AMB als ajuntaments que en formen part per a l'execució de projectes del Programa integral de barris per a la millora de rendes.

El termini de presentació de sol•licituds va finalitzar el 25 de juliol, havent assolit la xifra de 20 projectes presentats per un total de 14 ajuntaments.

El conjunt de les sol•licituds exhaureix la dotació econòmica aprovada per al període 2022-2024. Per a Antoni Farrero, coordinador de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB, la resposta rebuda ha estat molt bona: "La convocatòria s'ha desenvolupat amb una alta participació dels municipis, que han fet un gran esforç per construir projectes que fossin compactes, coherents i que poguessin tenir continuïtat més endavant".

A més, Farrero ha exposat que "des de l'AMB estem molt satisfets amb el programa, perquè exhaurirem els recursos que hi havíem destinat i perquè els projectes presentats contribuiran a millorar les rendes dels barris vulnerables de manera significativa". L'AMB pot subvencionar fins a un 80 % del pressupost total presentat.

Per la seva part, els ajuntaments, que han presentat tants projectes com han cregut oportú amb un màxim per aprovar d'1 milió d'euros de despesa finançable per l'AMB, hauran de completar el finançament.

La finalitat del programa metropolità de barris és incrementar l'equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col•lectius més vulnerables.

La concentració territorial de la pobresa, la persistència en els espais urbans i la complexitat i diversitat de les formes en què es presenta són les principals característiques que defineixen aquesta vulnerabilitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article