Cornellà serà la seu aquest divendres 4 i dissabte 5 de novembre, del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Societat.

L’Auditori de Cornellà ha estat l’escenari de la presentació.
L’Auditori de Cornellà ha estat l’escenari de la presentació.

Unes 80 persones debatran, sobre la invisibilització de les dones en la medicina i les seves dolències, en la comissió de Salut, de la que ja s’han organitzat 9 subseus al Baix Llobregat. En aquest enllaç es pot consultar el programa

Maternitats, amb més de 50 persones inscrites, Violència Masclista, amb més de 90 i Empoderament sexual i reproductiu, amb més de 70, seran els altres tres àmbits que també es tractaran al congrés.

“El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba amb un programa ple d’expertes i grans actuacions” ha destacat la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez. Comptarà amb una conversa inaugural de la mà de dues referents del feminisme a Catalunya.

D’una banda, Sara Berbel Sánchez, doctora en psicologia Social, i de l’altra, la catedràtica de Lingüística Hispànica, Estrella Montoliu Durán.

També disposarà d'actuacions de primer nivell, “Elles #Cosas de chicas”, una peça d'humor satíric que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins de què ningú parla.

I l’actuació de tancament de Sole Giménez, amb el seu treball “Mujeres de Música” en el que pren consciència i alça la veu en femení sabedora del paper que tradicionalment se li ha atorgat a la dona a la música, a la qual històricament s'ha relegat o banalitzat.

La presidenta del Consell Comarcal ha destacat la trajectòria del moviment feminista a la comarca, "el Baix Llobregat és una comarca pionera en l’impuls i implementació de polítiques feministes”, ha declarat.

Ara com ara, la comarca continua demostrant la seva aposta pel feminisme, engegant polítiques com el Programa Feminista, pel qual s’han repartit, entre els ajuntaments 2 milions d'euros destinats a posar en marxa accions i projectes encaminats a aconseguir la plena igualtat entre dones i homes.

El 6è Congrés de les Dones pretén generar un espai de reflexió i anàlisi, entorn les desigualtats que pateixen les dones i les oportunitats d’avançar cap a la igualtat real i efectiva.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article