Inversió de 9.7MEUR des de la Generalitat perquè el Baix Llobregat apliqui les polítiques d’ Igualtat i Feminisme

Societat.

El pressupost per la comarca puja 4.7MEUR.
El pressupost per la comarca puja 4.7MEUR.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha explicat avui en la visita a Sant Feliu de Llobregat els detalls del nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals en el desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes. En total, els ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Llobregat comptaran amb un pressupost total de 9.713.280,67 euros.

Així, en el conjunt de Catalunya, el pressupost de les transferències del Departament als ens locals s’ha doblat, passat dels 45.436.608 euros de l’etapa 2018-2021 als 90.981.411 euros per als anys 2022-2025.

En el cas del Baix Llobregat, dels 5.086.171,54 euros als 9.713.280,67 euros. Aquests recursos es distribueixen entre els ajuntaments dels municipis de més de 20.000 habitants i el Consell Comarcal.

Per tant, a la comarca es vehicularan cap als ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L’Acord Marc inclou quatre línies de treball en matèria de prestació de serveis i polítiques públiques: la resposta d’urgència per a dones en situació de violències masclistes i les seves filles i fills, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i vida digna compartida. “Reforcem els serveis, en totes i cadascuna d'aquestes línies d'actuació, perquè són xarxes de país” ha conclòs la consellera Verge.

Al Baix Llobregat, els recursos destinats a subvencionar els sistemes de resposta urgent per a dones en situació de violència masclista i les seves filles i fills seran d’1.044.484 euros per al període 2022-2025.

Es tracta de serveis que asseguren l’acompanyament i l’acolliment temporal de dones i criatures que es troben en situacions de crisi i d’urgència derivades de casos de violència masclista.

Pel que fa als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, l’increment pressupostari multiplica per 2 l’import del període 2018-2021. Els tretze SIAD de la comarca comptaran, doncs, amb un finançament total de 4.813.595,38 euros per als pròxims quatre anys.

Els SIAD, coordinats per l’Institut Català de les Dones, ofereixen informació i acompanyament sobre tota mena de qüestions i recursos d’interès per a les dones, realitzen formacions i accions de sensibilització i també són una primera porta d’entrada per proporcionar informació i atenció davant de situacions de violència masclista.

Quant a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+, els recursos destinats a les comarques de la vegueria del Barcelonès es multiplicaran per XX.

Així, l’import per al període 2022-2025 serà d’1.840.455 euros. Els SAI ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+, i accions de formació i sensibilització per a tota la població.

També proporcionen suport a l’hora de denunciar vulneracions de drets, o de portar a cap determinades gestions administratives, com la tramitació de la targeta sanitària amb el nom sentit en el cas de les persones trans.

A la vegada, el personal dels SAI acompanya els ens locals en el disseny, la implementació i l’avaluació de les polítiques locals LGBTI+.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article