Set persones del Baix Llobregat reconegudes als Premis de Recerca Jove 2021

Societat.

Finalment, han resultat distingits un total de 77 treballs realitzats per 86 estudiantsi s’ha guardonat a 11 centres d’ensenyament secundari.
Finalment, han resultat distingits un total de 77 treballs realitzats per 86 estudiantsi s’ha guardonat a 11 centres d’ensenyament secundari.

En l’edició corresponent als PRJ 2021, s’han presentat 184 treballs elaborats de forma individual o en grup per alumnes de 97 centres pertanyents a 26 de les 42 comarques catalanes. 

Pel que fa al gènere dels estudiants premiats, 53 (69% del total) han estat noies i 24 nois (31%). Per branques de coneixement, se n’han premiat 9 d’Art i humanitats; 18 de Ciències socials; 13 de Ciències mèdiques i de la salut; 16 de Ciències; 7 de l’àmbit d’Enginyeria, tecnologia i arquitectura; 10 de Biomedicina, i 4 de Ciències naturals i agroalimentàries.

En referència a la distribució territorial, la comarca amb més alumnes premiats és el Barcelonès amb un total de 13 guardons. La segueixen el Baix Llobregat i el Tarragonès amb set guardons, el Segrià i el Vallès Occidental amb sis i el Baix Ebre i el Montsià amb cinc.

La comarca amb més recerques presentades és novament el Barcelonès (52), seguida del Baix Llobregat (16), el Baix Ebre (11), el Vallès Occidental (10) i el Segrià (9).

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, han lliurat aquest migdia els Premis Recerca Jove (PRJ) 2021 que en aquesta edició han distingit un total de 86 estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà o superior per la realització de 77 treballs d’investigació científica.

Els PRJ també han reconegut la tasca d’acompanyament del professorat amb el lliurament d’11 guardons a centres d’ensenyament secundari. 

Els PRJ, creats el 1981, tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca fets, de forma individual o en grup, durant més d’un any per estudiants de tot Catalunya que fan recerca d’excel•lència, demostrant un esperit científic.

Alhora també reconeixen l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien. Els guardons són atorgats pel Govern, a través del Departament de Recerca i Universitats i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i estan dotats amb 850 euros, en el cas dels alumnes, i amb 2.500 euros, destinats a l’adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o equipament cientificodocent, pel que fa als centres guardonats.

L’acte de lliurament dels PRJ, que s’ha reprès després de l’afectació per la situació de pandèmia, ha recordat als guardonats en les edicions corresponents al 2019 i al 2020.

La cantant guanyadora de la primera edició d’Eufòria, Mariona Escoda, ha representat als PRJ d’edicions anteriors com a distingida de l’any 2019.

Els PRJ inclouen distincions específiques per treballs de recerca en diferents àmbits: Premi Reginó, concedit en col•laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que distingeix el millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions, així com al centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica; el premi INEFC, al millor treball sobre temàtica esportiva.

El premi Alfons Banda, en col•laboració amb l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), per a recerques sobre cultura de la pau; el premi Luciana Calvo, de l’Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), sobre llengua i dret públic.

El premi Ramon Muntaner al millor treball sobre desenvolupament local, concedit per l'Institut Ramon Muntaner, Fundació Privada dels Centres d'Estudis de Parla Catalana (IRMU), i el premi TIC Salut Social de la Fundació Tic Salut Social. Podeu consultar les persones reconegudes a aquest enllaç https://agaur.gencat.cat/ca/Premis-de-Recerca-Jove

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article