UGT alerta que es fan servir drons per introduir droga a Brians 1 i 2

Societat.

Foto d’ arxiu del centre penitenciari amb seu a Sant Esteve Sesrovires.
Foto d’ arxiu del centre penitenciari amb seu a Sant Esteve Sesrovires.

La UGT Presons, sindicat majoritari a l'àmbit penitenciari català, denuncia l'aparició d'un nou sistema d'introducció de substàncies prohibides als centres penitenciaris catalans mitjançant l'ús de drons, com s'ha detectat aquest cap de setmana als centres penitenciaris de Lledoners, Brians 1 i Brians 2.

El consum de substàncies prohibides a dins de les presons catalanes i el lucratiu negoci que suposa el seu tràfic constitueixen els principals motius dels problemes de seguretat que pateixen els centres penitenciaris. Aquests, deriven en constants situacions de risc que han d'afrontar els professionals penitenciaris amb, en moltes ocasions, el resultat de greus agressions contra ells.

Des del sindicat s'adverteix que l'ús d'aquests dispositius podria no estar destinat exclusivament a la introducció de substàncies, sinó que també podria ser un sistema per introduir objectes com armes de foc o altres elements que, a hores d'ara, són pràcticament impossibles de fer entrar en els centres.

A més, la UGT Presons reclama que s'han d'establir amb urgència les mesures correctores necessàries per eliminar el potencial perill que aquest nou sistema pot suposar per a la integritat dels professionals penitenciaris. En cas de no fer-ho, podria significar haver de lamentar una veritable desgràcia.

Els centres penitenciaris són infraestructures crítiques d'alta seguretat i haurien de disposar d'un sistema de detecció de drons com ja hi compten altres edificis i espais públics que depenen de l'Administració i, per tant, el sindicat insta a la Consellera de Justícia, "que es coordini urgentment amb el Departament d'Interior i el cos de Mossos d'Esquadra per tal d'implementar un sistema que permeti detectar i inhibir els objectes que puguin violar l'espai aeri dels nostres centres penitenciaris."

La UGT Presons han denunciat des de fa anys la necessitat de reduir al màxim la introducció de substàncies prohibides per disminuir la conflictivitat, i exigeixen que, “a banda de les mesures de seguretat que s'implementin, s'aposti per un increment de plantilla de no menys de 500 efectius equivalent al nombre de dotacions que hem anat perdent al llarg dels anys amb el beneplàcit dels diferents consellers que han estat al capdavant del departament de Justícia.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article