La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu organitza del 14 al 26 de novembre la tercera edició de #BiblioEXTRARADI

Cultura.

Per difondre autors i obres al voltant del concepte d'extraradi, perifèria, barri, ciutat...
Per difondre autors i obres al voltant del concepte d'extraradi, perifèria, barri, ciutat...

El tema es tractarà des de la literatura i també des d’altres disciplines com el periodisme, la música, el cinema, la història o l’art. Més d’una quinzena de propostes culturals que inclouen xerrades, tallers i clubs de lectura a la biblioteca de la capital del Baix Llobregat, es pot consultar tota la informació en aquest enllaç https://bibliotecasantfeliu.blog/biblioextraradi/

Durant les dues setmanes d'activitats, hi haurà trobades amb els autors i professionals convidats enguany, que han ambientat o dedicat la seva obra als extraradis, hi seran presents Luis Goytisolo, Sergi Picazo, Toni Padilla, Josep Padró i José Ángel Mañas.

Molts dels participants són escriptors, però hi seran presents també professionals d’altres disciplines com d’educació social, representada per David Vázquez, les arts plàstiques, la història, el cinema o la música.

El barri, la immigració, la perifèria, els veïns... són alguns dels temes en comú que tracten tots aquests professionals en les seves obres. El Club de lectura comptarà amb la presència de l’escriptor José Ángel Mañas conegut pel seu llibre Historias del kronen (Premi Nadal de 1994), a Coneguem a… tindrem a l’acadèmic de la RAE -lletra C- Luis Goytisolo, per parlar del seu llibre Las afueras.

Comptaran també amb el mediàtic periodista Toni Padilla per parlar-nos de fútbol, història i barris. I a més a més, el debat de periodistes: Ciutats invisibles, del divendres 18 de novembre, seran el plat fort del programa.

Sortiran de la biblioteca al CineBaix on es projectarà la pel•lícula "Libélulas" (Premi al darrer Festival de Màlaga). Libélulas és l'òpera prima de Luc Knowles, director amb experiència al món de la publicitat i els videoclips.

Es tracta d'una història generacional, protagonitzada per dues noies que malviuen a l'extraradi de Madrid, dos joves que només han conegut la precarietat i que faran tot el possible per volar lluny del seu entorn.

Compten amb la col•laboració del bar musical Els pagesos amb el debat de Llibreries de perifèria, organitzat per La Mordida, i amb el concert del grup Flamaradas, el Tom Waits del Baix Llobregat. I com a cloenda del cicle, dissabte 26, tindrem un altre grup de música Clash City Rockers, el tribut català a The Clash.

Tot just abans es farà la lectura del relat guanyador del concurs Perifèries. Les Tertúlies d’art tractaran un tema industrial: la Colònia Güell, que seran a càrrec de Josep Padró.

També hi haurà activitats familiars com un taller per a joves de Breakdance o el Laboratori de Lletres i Imatges Ciutat, cruïlla d’històries, a més d’altres com Lectures en veu alta, Ciutats de…Osaka, Històries amb crispetes, presentacions de llibres, exposicions, concursos, mostres de fons…

La biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat s’enorgulleix de tornar a presentar la que serà la tercera edició del cicle i de tornar a respirar BiblioExtraradi per tots els costats.

Conviden a tota la ciutadania a la reflexió i compartir el fet cultural i social que representa viure i treballar a la perifèria, i speren poder celebrar moltes edicions més d’un cicle que comença a consolidar-se.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article