El PSC porta al Parlament l’ estat en que es troba la construcció dels nous jutjats a Martorell molt reclamats al Baix Llobregat Nord

Política.

Els socialistes registrant la bateria de preguntes.
Els socialistes registrant la bateria de preguntes.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Martorell, Javier González; la portaveu del PSC al consistori; Remedios Márquez; la diputada Rocio Garcia i el diputat Rubén Viñuales han registrat una bateria de preguntes al Parlament dirigides al Govern de la Generalitat de Catalunya.

En concret per tal que aquest expliqui en quina fase es troben les obres dels nous jutjats de Martorell, ja que l’anterior consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va anunciar el 26 de novembre del 2021 que a finals d’aquest any s’iniciarien les obres de construcció d’aquest edifici judicial.

Més concretament, les preguntes registrades busquen donar resposta a qüestions com ara si es manté la data de construcció anunciada per l’anterior consellera de Justícia; si continua vigent la cessió de terrenys efectuada per l’Ajuntament; si s’ha aprovat o no el projecte executiu de l’obra; si s’han licitat les obres o si existeix una partida en el pressupost de l’any 2022 per a la seva construcció.

Les qüestions registrades pregunten també per les jurisdiccions que es preveu que tingui el futur edifici judicial; pel nombre i la tipologia de jutjats, i per si hi ha la voluntat de separar els jutjats mixtes.

Javier González ha afirmat que “lluitar per la dignitat dels jutjats de Martorell significa lluitar per les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores i per la qualitat dels serveis de la ciutadania.” “Quan els i les socialistes parlem de reinventar Martorell també ens referim a tenir uns jutjats de qualitat”, ha afegit.

Per la seva part, Rocio Garcia ha remarcat que “el govern en minoria d’ERC no pot abandonar per més temps les inversions als jutjats de Martorell i del Baix Llobregat.”

Segons Rubén Viñuales “invertir en justícia també és una política social perquè és un servei que ha d’estar a disposició de tota la ciutadania”. “Invertir en justícia és prevenir les injustícies”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article