FGC posa en marxa un projecte pilot pioner al món a l'enclavament de Sant Boi amb la tecnologia WESTRACE@DS3 de Siemens Mobility

Societat.

Permetrà millorar la capacitat operativa i reduir els costos d'explotació.
Permetrà millorar la capacitat operativa i reduir els costos d'explotació.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en col•laboració amb Siemens Mobility, ha presentat en el marc del congrés Tomorrow.Mobility la prova pilot que està realitzant a Sant Boi i que consisteix en la digitalització de l'enclavament.

És a dir, controlar des del núvol tots els elements que intervenen en el control de la circulació ferroviària d'un sector concret d'una línia, en aquest cas l'estació de Sant Boi de Llobregat-Anoia.

És la primera prova amb la tecnologia WESTRACE@DS3 (Distributed Smart Safe System) que es realitza en una infraestructura ferroviària a tot el món.

Aquesta tecnologia permet allotjar al núvol els sistemes de control de la senyalització. Actualment, els equips que controlen els senyals, agulles i sistemes de frenada automàtica estan situats sobre el terreny, de forma distribuïda al llarg de les línies.

Aquesta nova arquitectura permet centralitzar els equips, el que implica un augment de la resiliència de la infraestructura ja que permet disposar de redundàncies, una reducció de les necessitats de recanvis, un manteniment flexible i un estalvi d'espai i energia.

En definitiva, millora la capacitat operativa i redueix els costos d'explotació. El sistema WESTRACE@DS3garanteix un servei operacional i funcional dels sistemes de senyalització de manera estandarditzada.

A més, es tracta d'una plataforma completament escalable, compatible amb una gran varietat de sistemes existents, que suporta els diferents estàndards de comunicació del sector. Totes aquestes característiques suposen una fita clau en la mobilitat del futur.

La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, va posar en valor que FGC "busca la màxima l'eficiència en la gestió del servei ferroviari i incorpora les innovacions i tendències del sector a totes les àrees de la companyia amb l'objectiu últim d'oferir la màxima qualitat de servei. Solucions tecnològiques i digitals com la de Siemens ens permeten continuar sent una empresa líder en el servei al client i tractora en eficiència energètica i estalvi d'emissions contaminants".

Per al CEO de Siemens Mobility Espanya i de la regió sud-oest d'Europa, Agustín Escobar, "la digitalització dels sistemes de senyalització ferroviària és clau per augmentar la capacitat i la seguretat dels trens, així com per reduir els costos d'operació i garantir una reducció de la petjada de carboni. Estem molt orgullosos d'acompanyar FGC en aquest projecte que marcarà un abans i un després en l'explotació de les seves infraestructures".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article