Trobada entre Jaume Graells candidat d’ ERC l’ Hospitalet i la ministra de transports la gavanenca Raquel Sánchez

Política.

Esquerra Republicana i EUiA han portat a Madrid la reivindicació històrica pel soterrament de les vies ferroviàries al seu pas per l’Hospitalet.
Esquerra Republicana i EUiA han portat a Madrid la reivindicació històrica pel soterrament de les vies ferroviàries al seu pas per l’Hospitalet.

Representants de la coalició d’esquerres, amb el cap de llista Jaume Graells, s’han reunit amb els grups parlamentaris republicans al Congrés i al Senat per abordar les problemàtiques i les demandes dels veïns i veïnes de la ciutat.

Així mateix, i aprofitant la sessió de control al govern espanyol des del Senat, Graells ha pogut trobar-se amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per traslladar-li la preocupació pels retards i la manca de concreció del projecte des de fa anys.

La senadora d’EUiA Adelina Escandell, que forma part del grup republicà, ha formulat a la sessió de control al govern espanyol una pregunta sobre el soterrament de les vies, pendent des del 2007.

En la seva interpel•lació a la ministra de Transports, la senadora ha instat, “a definir terminis i ha demanat celeritat en el desenvolupament del projecte, ja que és una necessitat urgent per l’Hospitalet”.

La ministra Sánchez, però, “ha evitat concretar més enllà de la finalització del projecte d’estudi informatiu durant 2023, quan abans de les eleccions municipals de 2019 ja el van anunciar amb una previsió de finalització de dos anys i l’alcaldessa Núria Marín el va donar per fet anunciant que les obres s’adjudicarien al 2020.”

Jaume Graells ha pogut trobar-se posteriorment amb la ministra Raquel Sánchez, a qui li ha traslladat la importància d’aquest projecte per la ciutat. Graells ha demanat “accelerar el calendari previst, perquè són unes obres necessàries per l’Hospitalet i pel país”.

L’alcaldable Jaume Graells ha lamentat que “en reiterades ocasions des de 2008 a 2020 s’han fet anuncis que demostren un excés d’optimisme respecte l’execució de l’obra”.

En aquest sentit, ha assenyalat, “Núria Marín va vendre com a immediats, per treure rèdit electoral, avenços que han quedat en res com hem comprovat amb les declaracions de la ministra”.

Finalment, Jaume Graells ha manifestat que “el soterrament és imprescindible per connectar barris i acabar amb les barreres que han trinxat la ciutat”, en referència a les vies ferroviàries.

“És la transformació urbanística més important que ha de viure l’Hospitalet i és clau per la cohesió social i territorial”, ha apuntat, afegint que des d’Esquerra Republicana “continuarem treballant per aconseguir que sigui realitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article