Impuls al projecte d’Oficina Acelera Pyme en municipis mitjans i petits de la província de Barcelona

Economia.

Instant de la signatura del conveni.
Instant de la signatura del conveni.

L’objectiu del projecte, que s’ha posat en marxa en el marc de la convocatòria d’ajuts de l’entitat pública Red.es per ampliar la xarxa d’OAP, és sensibilitzar a empreses i persones autònomes de municipis de menys de 20.000 habitants en relació a la transformació digital.

L’acord entre ambdues entitats, que han signat el president de la patronal, Antoni Cañete, i la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, busca impulsar l’adopció de tecnologies digitals per part de les pimes i les persones autònomes i, al mateix temps, contribuir a la transformació del conjunt de l’economia cap a un entorn digital.

Concretament, PIMEC i la Diputació oferiran assessorament i atenció personalitzada a les empreses en aspectes com el lloc web i la presència a Internet; el comerç electrònic; la gestió de clients; business intelligent i analítica; gestió de xarxes socials; factura electrònica; gestió de processos; serveis i eines d’oficina virtual; comunicacions segures i ciberseguretat.

L’OAP constarà d’una xarxa d’11 oficines comarcals, 7 de les quals són delegacions de PIMEC i 4 formen part dels centres locals de serveis a les empreses (CLSE) de la Diputació de Barcelona.

A través de les oficines s’assessorarà als usuaris, s’organitzaran accions grupals i s’impartiran seminaris i tallers. Aquestes es coordinaran amb les 56 antenes territorials, que són CLSE que prescriuran l’OAP, que col•laboraran en l’organització d’accions grupals i buscaran proveïdors tecnològics.

A més, s’està treballant perquè personal tècnic vinculat amb comerç i turisme també tingui un paper actiu en la prescripció de les OAP als seus territoris i les empreses amb les quals tenen relació. Finalment, cal destacar que 340 associacions i gremis de la patronal seran també prescriptors de l’Oficina Acelera Pyme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article