Les obres de restauració de la Riera de Vallvidrera a Molins de Rei volen la recuperació de la funcionalitat ecològica de la riera

Societat.

Es preveu que finalitzin el primer trimestre del 2023.
Es preveu que finalitzin el primer trimestre del 2023.

L'Ajuntament de Molins de Rei ha realitzat aquest divendres, 18 de novembre, una roda de premsa per explicar les obres de restauració de la Riera de Vallvidrera en el tram de de Can Rabella fins el riu Llobregat. Un projecte que té per objecte la recuperació de la funcionalitat ecològica de la riera i la millora de la qualitat paisatgística de la zona.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Àlex Herrero, ha volgut posar èmfasi en el fet que “hem de cuidar aquest entorn, ja que és el nostre pulmó verd i és fonamental pel nostre benestar”.

L’objectiu de l’actuació és fomentar i millorar la diversitat i regeneració de la vegetació de ribera, eliminar la vegetació que suposa un obstacle i garantir el manteniment de la dinàmica fluvial.

Tal com ha exposat el gerent del Consorci del Parc de Collserola, Raimon Roda, “una restauració que millorarà la connectivitat de la serra de Collserola i el riu Llobregat, per fer compatible l’ús social i la preservació del Parc”.

L’àmbit de la intervenció es situa en el curs baix de la Riera, entre la masia de can Rabella i el riu Llobregat. El tram té una longitud de 1.607 metres i una superfície considerada com àmbit de projecte de 63,37 hectàrees.

“Un tram d’actuació que s’ha ampliat gràcies a la voluntat i els mitjans econòmics de l’Ajuntament”, tal com ha explicat l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz.

Amb aquesta fase d’obra que s’inicia ara, es completarà l’actuació a tot l’àmbit previst al projecte que l’ajuntament va aprovar a finals de l’any passat, i es dona continuïtat als treballs ja executats anteriorment aigües avall del límit sud del sector de Llicorelles i del mateix àmbit del Pla Parcial de les Llicorelles seguint les pautes del “Document de directrius i criteris paisatgístics del sector oest del TM de Molins de Rei, a l’entorn de Can Rabella i el riu Llobregat”, de l’any 2011.

El regidor d’obres, Ramon Sánchez, ha agraït públicament la bona tasca i predisposició de l’empresa de l’obra i ha explicat que “les obres preveuen una durada d’execució de 15 setmanes i veurem el resultat final al primer trimestre del 2023”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article