Mossos d’Esquadra i policies locals enceten una campanya preventiva de control per reduir la sinistralitat de camions i furgonetes

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

Aquesta acció de vigilància a vehicles pesants i lleugers de transport de mercaderies posa l’accent en diversos factors de risc, com la velocitat, l’alcohol i les drogues, les distraccions i els elements de seguretat passiva.

També se centren en altres aspectes com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega i estiba o possibles defectes tècnics), el temps de conducció i descans del conductor (tacògraf) i que la documentació del vehicle i del conductor sigui la correcta.

Cal tenir compte que la fatiga és la principal causa d’accidents entre els conductors professionals, juntament amb l’estat de manteniment dels vehicles.

Convé insistir com a mesures que contribueixen a millorar la seguretat viària dels usuaris de camions i furgonetes, la importància del manteniment dels vehicles, de respectar els límits de velocitat i evitar distraccions al volant, així com de descansar cada dues hores quan es facin trajectes de llarg recorregut per evitar una acumulació de fatiga que pugui acabar en accidents.

Destacar que el transport de mercaderies amb vehicles de menys de 3500 kg (furgonetes) ha augment amb l’eclosió de l’e-comerç i és important destinar-hi una acció de vigilància policial especifica com aquesta.

Aquest any 2022, 4 ocupants de camions i 4 de furgonetes han mort en accident de trànsit en zona interurbana. A més enguany, en un 26,5% dels sinistres mortals hi ha hagut implicats camions i en un 11,5% furgonetes.

En la mateixa campanya policial de l’any passat es van realitzar al llarg d’una setmana 417 controls policials a camions i furgonetes, es van imposar 1.577 denúncies i 15 vehicles van ser immobilitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article