L’AMB augmenta la capacitat del centre de tractament de residus municipals de Gavà-Viladecans

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

Aquesta reformulació del servei fa que l’AMB pugui tractar un 15 % més de residus de la fracció d’envasos recollits selectivament cada any.

Amb el nou funcionament, que ja està en marxa, la planta augmenta la seva capacitat en un 37,5 % pel que fa als envasos lleugers, com envasos de plàstic, metàl•lics i envasos per a begudes i aliments (brics). D’aquesta manera, el CTRM de Gavà-Viladecans passarà de gestionar 24.000 tones anuals d’envasos a 33.000 tones.

La nova organització, que s’ha implementat durant aquest mes de novembre, inclou la contractació de fins a 18 persones més per a l’entrada en funcionament d’un tercer torn de nit, que suposa un augment de la plantilla d’un 33 %.

Respecte al total de residus tractats anualment a la metròpolis (1.478.128 tones l’any 2021), els canvis en aquesta instal•lació suposaran un increment del 0,6 %.

Al CTRM de Gavà-Viladecans, gestionat pel grup TERSA (companyia pública de gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular i que està participada per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona), hi arriben residus de la fracció envasos, que són classificats per materials i preparats per al procés posterior de reciclatge.

Com a conseqüència d’un increment de la recollida selectiva a l’àmbit de l’AMB, ja sigui a través dels contenidors situats a la via pública o a través d’altres sistemes implantats pels municipis metropolitans, com la recollida porta a porta, també ha augmentat la quantitat d’envasos que arriben a la planta.

Per aquest motiu, la instal•lació ha adaptat el sistema per incrementar la capacitat de tractament i recuperar més envasos per a la seva valorització i reciclatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article