El govern de Molins de Rei presentarà la proposta del primer Pla d’Arbrat de la vila al Ple municipal del 24 de novembre

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat, aquest dilluns 21 de novembre, la proposta del primer Pla director de l’Arbrat de Molins de Rei. Un document que recull els principals criteris sobre com i on i plantar nous arbres, i com cuidar els arbres existents.

Tal com ha explicat l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, “El nou Pla ens servirà de full de ruta pels pròxims anys, que, conjuntament amb el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic ens ajudarà a assolir un dels nostres principals objectius: tenir una vila més verda i sostenible”.

El Pla director d’Arbrat, que es presentarà en el Ple Municipal del 24 de novembre, comprèn les zones viàries, els espais verds, els centre educatius i altres equipaments municipals on hi ha arbres i on se’n poden plantar de nous; s’analitza l’estat actual de l’arbrat i a partir dels resultats es proposen estratègies a seguir.

En aquest context, l’increment de la cobertura arbòria i la seva cura contribuirà notablement a la mitigació dels efectes del canvi climàtic i millorarà les condicions de salut i vida dels ciutadans.

Molins de Rei compta amb 9.513 posicions d’arbrat, dels quals 9.197 estan en bon estat. En aquest sentit, la regidora de Via Pública, Esther Espinosa, ha destacat que “la dotació d’arbrat per habitant a Molins de Rei és alta i ara el que volem definir amb aquest Pla és establir les indicacions necessàries a tenir en compte quan es projecti una nova plantació i com mantenir i millorar l’arbrat existent”.

A més, “fa anys que estem apostant per augmentar la diversitat d’espècies”, tal com ha exposat el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez.

En total hi ha 126 espècies diverses a la vila, les més abundants són: el Plàtan d’ombra, el Lledoner, la Mèlia i l’Om. Un altre objectiu important que presenta el Pla director de l’Arbrat és minimitzar els conflictes que poden causar els arbres; enguany hi ha un 17% d’arbres que causen interferències.

El conflicte més habitual en arbres de carrer és amb les façanes i els balcons; l’origen rau en les plantacions, per això, el que permetrà el nou Pla director serà minvar aquests problemes en les futures plantacions.

Destacar que el document del Pla estableix una estratègia, uns criteris i unes indicacions a llarg termini, per tal de prendre decisions sostenibles mediambiental-ment i econòmicament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article