Acte de reparació jurídica de les víctimes del franquisme a Abrera

Societat.

Es tractava d'un acte públic d’homenatge i reconeixement a un total de18 represaliats abrerencs en presència de les seves famílies i els veïns i veïnes.
Es tractava d'un acte públic d’homenatge i reconeixement a un total de18 represaliats abrerencs en presència de les seves famílies i els veïns i veïnes.

Des del Servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Abrera i l'Arxiu Històric Municipal han organitzat el primer Acte de reparació jurídica de les víctimes del franquisme a Abrera.

L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart, acompanyada per l’ alcalde, Jesús Naharro, i la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica a l'Ajuntament d'Abrera, Arantxa Galofré.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha destacat que “la lluita per la reivindicació i la difusió de la memòria democràtica és una de les grans prioritats pel Govern de la Generalitat. Així ho recull el departament que encapçalo; justícia, drets i memòria. "

Les polítiques públiques de memòria, “han de ser un instrument per reforçar les conviccions democràtiques i lluitar contra el feixisme. A través de la direcció general de Memòria Democràtica treballem per tal de garantir el dret a la veritat, a la justícia, al reconeixement i a la reparació de les víctimes de repressió".

En aquest sentit, Ubasart ha apuntat que actes com el que s'ha celebrat aquest dissabte a Abrera donen sentit a la feina que es fa des del Departament: "Avui una vintena de veïns del municipi d’Abrera, reben la justícia i reconeixement que mereixen, mitjançant el document de reparació jurídica.”

En nom de la conselleria, “vull traslladar tres missatges a les famílies: els seus familiars no eren culpables de res, els judicis franquistes van ser una farsa i, per últim, el Govern d’aquest país reconeix i honra la memòria de les víctimes del franquisme, com a deure democràtic."

Gemma Ubasart finalitzava assegurant que, "Vull traslladar tres missatges a les famílies: els seus familiars no eren culpables de res, els judicis franquistes van ser una farsa i el Govern d’aquest país reconeix i honra la memòria de les víctimes del franquisme, com a deure democràtic".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article