Onze dones i onze homes amplien la Guàrdia Urbana de l’ Hospitalet

Societat.

Paritat absoluta al planter del cos policial.
Paritat absoluta al planter del cos policial.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha assistit a l’acte de presa de possessió de la seva plaça de vint-i-dos nous agents de la Guàrdia Urbana, onze dones i onze homes, que han finalitzat el període de pràctiques a la ciutat i que a partir d’ara s’incorporen a la plantilla de la policia local. A l’acte també hi ha assistit el regidor de Convivència, Seguretat i Mobilitat, José Castro, i les famílies dels nous agents.

"Per fi tenim una promoció paritària" -ha destacat l'alcaldessa- "integrada al 50% per agents dones i homes. Com sabeu aquest és un dels nostres objectius, incrementar la presència femenina i fomentar la igualtat al cos de la policia local. Amb la vostra incorporació estem una mica més a prop d’aconseguir-ho".

Durant dotze mesos, aquests agents han fet pràctiques de patrulla a peu pels diferents barris de la ciutat, al costat d’agents veterans de la policia municipal, fent tasques de proximitat en contacte amb les entitats i els col•lectius socials.

En els darrers anys, “l’Ajuntament ha fet un esforç important per incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb més de cent nous agents per garantir-ne més efectius al carrer.”

Entre altres funcions, la Guàrdia Urbana actua en la prevenció d’actes delictius; coopera en la resolució de conflictes; exerceix tasques de policia de proximitat; promou el respecte, la convivència pacífica i el civisme; regula el trànsit als carrers del municipi, i desenvolupa programes d’educació viària i de prevenció de violència de gènere als centres educatius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article