Comença l’arranjament de cinc camins forestals d’ Esparreguera

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

L’Ajuntament d’Esparreguera ha començat aquesta setmana els treballs d’arranjament i millora de cinc camins forestals, el camí que uneix la Vinya Vella amb Collbató, el de Can Roca al Coll de Can Rubió, el camí de les Bramones, el camí de la Font de Can Tobella i el camí de Can Tobella.

Aquesta intervenció es fa en el marc del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals (PPI) per tal de garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció en cas d’emergència. L’actuació es durà a terme en un total de 6,75 quilòmetres de camins i l’està realitzant Taller Àuria SCCL per un import de 12.535 euros.

Aquests treballs se sumen als que ja es van dur a terme a la primavera a la zona nord del terme municipal, concretament, al camí de la Vinya Vella, al camí dels Blaus, al camí d’accés a l’església del Puig, al camí de Can Rubió als Vinyals i al camí veïnal a Collbató, tots ells camins que també formen part de la xarxa de camins de prevenció d’incendis.

La intervenció inclosa en el PPI compta amb cinc actuacions: el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí que uneix la Vinya Vella amb Collbató, que engloba 1,21 quilòmetres.

Del camí de Can Roca al Coll de Can Rubió, que té un total de 2,62 quilòmetres; del camí de les Bramones, que disposa de 0,47 quilòmetres; del camí de la Font de Can Tobella cap al Coll de les Bruixes, que té 0,90 quilòmetres; i del camí que arriba fins a la masia de Can Tobella, que comprèn 2,06 quilòmetres.

Els treballs inclouen la tallada, poda i estassada de la vegetació, assegurar una amplada de 4 metres o, en casos en que no sigui possible, l’amplada suficient perquè pugui passar un camió de bombers; l’uniformització del ferm, aplanant-lo i endurint-lo; i la realització de les sortides i recollides d’aigua adequades per garantir la màxima estabilitat dels camins i prevenir la formació de xaragalls i esquerdes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article