Aprovat el pressupost de l’Ajuntament de Gavà per a 2023 que s’incrementa en 2,6M€UR situant-se en 61M€UR

Política.

Aquesta xifra suposa un increment del 4,6% i permet garantir i millorar les polítiques de benestar i manteniment de l’espai públic.
Aquesta xifra suposa un increment del 4,6% i permet garantir i millorar les polítiques de benestar i manteniment de l’espai públic.

Els comptes per a l’any vinent també impulsen els projectes recollits al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Gavà, "per fer una ciutat encara més sostenible mediambientalment, més cohesionada socialment i més competitiva econòmicament."

Tot això, sense incrementar la pressió fiscal i continuant reduint el deute, el pressupost posa l’accent en les polítiques progressistes, que generen igualtat i cohesió, i en la vocació transformadora.

La distribució de la despesa prioritza les persones i els serveis i equipaments que es posen al seu abast. També s’intensifica el manteniment i la neteja de l’espai públic, els mitjans per garantir la seguretat, i la millora de la qualitat urbana dels barris. I es persisteix en el foment de l’activitat econòmica, les polítiques d’ocupació i el suport al teixit comercial.

El pressupost de 2023 incideix en el component social. El 30% de la despesa consolidada es destina a les polítiques adreçades a garantir el benestar de les persones.

Així, el pressupost de l’Àmbit de Benestar, Educació i Cultura ascendeix a 4,7 milions d’euros i suposa un increment del 2,56% respecte el 2022.

Més de la meitat es destinarà als serveis socials, per donar resposta a les necessitats econòmiques, socials i comunitàries derivades de l’actual situació d’incertesa i mantenir aquestes prestacions com a prioritat, tot i l’encariment de preus.

Destaca la creació d’un nou Servei d’atenció a situacions greus de vulnerabilitat, la incorporació al pressupost del programa A-Porta i la continuïtat en la implantació del nou model del Servei d’Atenció Domiciliària.

S’incorpora a més un nou Programa de benestar emocional de la infància i l’adolescència, per acompanyar-los en aquesta etapa del cicle vital.

També es reafirma l’aposta per l’educació i per la joventut, i el compromís per reforçar polítiques feministes i de defensa de les persones LGTBI.

Les polítiques de desenvolupament econòmic suposen el 6% de la despesa. Una partida adreçada a promoure la creació d’ocupació i l’emprenedoria; a donar suport al teixit empresarial i comercial, i a continuar impulsant l’economia circular, la innovació i la projecció internacional de la ciutat.

En matèria de serveis generals, les despeses de personal municipal preveuen un augment del 5,11%, corresponent als increments legalment previstos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article