L’edifici Cúbic ha acollit la primera edició de la jornada TecnoExpo Viladecans amb 150 empresaris estudiants i professionals de la innovació

Emprenedors., Economia.

A la jornada s’han presentat els resultats dels programes Fòrum empresa i Tecnologia (FET) i de Treball, Talent i Tecnologia (TTT).
A la jornada s’han presentat els resultats dels programes Fòrum empresa i Tecnologia (FET) i de Treball, Talent i Tecnologia (TTT).

Organitzada per l’Ajuntament, presentada per Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, i Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turístic i Comerç de la Diputació de Barcelona. A l’acte han acudit més de 150 representants d’empreses, emprenedors, desenvolupadors i estudiants de la innovació.

L’esdeveniment ha estat un punt de trobada on les empreses locals i comarcals han pogut descobrir les oportunitats que ofereix la tecnologia 4.0 i, a la vegada, han gaudit d’un espai de networking.

A més, una quinzena d’empreses que centren la seva activitat en la tecnologia han mostrat les solucions digitals pròpies desenvolupades. En el seu parlament, Eva Menor ha posat de manifest els projectes transformadors creats per la Diputació de Barcelona durant els últims anys.

Un total de 22 projectes que tenen un triple objectiu: generar oportunitats per a les persones més vulnerables millorant les capacitats i el talent, el compromís amb el teixit productiu donant eines perquè sigui més competitiu, i el compromís amb el món local.

És en aquest punt que la diputada va fer palès que “les principals transformacions arriben des del món local i es aquí on Viladecans és un exemple de com el poder innovador d’un ajuntament, que creu en les oportunitats del territori, es posen de manifest sent exemple d’innovació”.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha posat en valor el gran espai d’oportunitats que tenen els municipis del Delta i el potencial econòmic a l’hora de treballar de forma supramunicipal.

Ruiz ha remarcat que durant els últims quinze anys el nombre de llocs de treball al Baix Llobregat ha augmentat al voltant del 150 % i, en el cas de Viladecans, ha estat un 250 %.

Carles Ruiz creu que aquesta diferència es produeix perquè “Viladecans ha creat nous espais per a les empreses, com el Parc de Negocis i Ca n’Alemany, molt connectats i que ofereixen condicions idònies per traslladar l’activitat a la ciutat”.

L’alcalde creu que, a més, “la ciutat ha tingut la visió i capacitat de poder absorbir empreses i projectes diferents, amb llocs de treball, productes i mercats diferents per donar noves oportunitats i generar nous projectes. Aquesta diversitat dona més capacitat de col•laboració i complementarietat, i genera noves cadenes de valor”.

Ruiz ha remarcat que “estem en un moment de canvis molt profunds i per ser capaços de treballar en moments tan canviants necessitem la vinculació entre la formació i les empreses”.

L’alcalde ha posat èmfasi en que Viladecans és un dels municipis amb més reserva de sòl per a l’activitat econòmica, fet que representa un futur augment d’empreses a la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article