El Ple d’Olesa aprova el pressupost municipal per al 2023, que ascendeix a 25,15M€UR

Política.

La diferència del pressupost respecte el 2022 és d’un increment del 6,9%, 1.578.322 euros.
La diferència del pressupost respecte el 2022 és d’un increment del 6,9%, 1.578.322 euros.

Des del govern municipal, integrat per Bloc Olesà i Junts per Olesa, s’ha destacat que “aquests ha estat un pressupost molt complicat d’elaborar per l’elevada pujada dels subministraments elèctrics i de l’IPC. Això també es possible per les petites pujades que es van aprovar a les ordenances” va apuntar l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

I és que pressupostos per a l’any 2023 preveuen un increment de fins a un 45,48% de la despesa d’electricitat, i un 54,65% de la despesa de gas, respecte l’any anterior. En total, un increment de 523.524 € respecte el 2022.

La regidora d’Hisenda, Lourdes Vallès, va ser l’encarregada d’explicar i detallar els pressupostos. Vallès va qualificar aquests comptes de molt difícils “davant davant la situació econòmica actual: la inflació descontrolada, els subministraments que no paren d’incrementar, increments de contractes per revisions de preus...”,

I va afegir “per fer aquesta estimació, i observant l’increment real de la despesa, s’ha hagut de prendre la decisió de tocar ordenances i pujar impostos. Gràcies a l’aprovació de les ordenances avui ha estat possible presentar aquesta proposta”.

En l’àmbit de les despeses s’ha prioritzat destinar recursos econòmics en l'àrea de Recursos Humans Medi Ambient, Gestió de l’espai públic i Ensenyament.

Pel que fa als ingressos, el pressupost preveu més per l’increment de taxes per millorar la cobertura d'aquestes respecte del cost del servei, dels impostos i de la participació dels ingressos de l’Estat.

“L'objectiu és que aquest Ajuntament sigui una administració ben gestionada i solvent, que es regeixi per l'equilibri pressupostari i que millora els serveis municipals, l’atenció a les necessitats de la ciutadania -especialment dels més vulnerables- per seguir transformant la nostra vila en l’espai de qualitat i benestar que tots volem” va dir Vallès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article