Enric Bordàs Santacreu de Viladecans reconegut amb el diploma de Mestre Artesà Alimentari en la categoria de Forner
La pastissera de Barcelona Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera de Sant Antoni de Vilamajor han estat guardonats amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2021 i 2022 respectivament, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Els premiats al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador van recollir dimarts al vespre el seu guardó en un acte presidit per la consellera, Teresa Jordà, a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona.
A més, un total de 50 persones van rebre el diploma d'Artesania Alimentària, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària.
El diploma té per objectiu el foment dels valors econòmics, culturals i socials d’activitat a Catalunya i contribuir a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.
La consellera, acompanyada pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va destacar la importància d’aquests guardons, amb els quals any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania: “Amb aquests guardons, any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana. La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes necessitats”.
“Cal destacar la presència creixent de dones en els guardons de l’artesania alimentària. Entre els guardons lliurats avui hi ha 6 dones que han rebut el diploma de mestra artesana alimentària. Els artesans i les artesanes dels aliments són part imprescindible del nostre patrimoni de país i, per això, estem compromesos a protegir les seves formes tradicionals de producció i garantir la seva pervivència”, va dir Jordà.
En el decurs de l’acte, també es van lliurar 50 diplomes de Mestre Artesà Alimentari (25 diplomats de l’edició del 2021 i 25 de l’edició d’enguany).
Per oficis els diplomes corresponen a 21 forners, 14 pastissers, 11 carnissers-cansaladers-xarcuters, 4 xurrers i 3 formatgers. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari