Enric Bordàs Santacreu de Viladecans reconegut amb el diploma de Mestre Artesà Alimentari en la categoria de Forner

Cultura.

Regenta la pastisseria Santacreu de la localitat baixllobregatina.
Regenta la pastisseria Santacreu de la localitat baixllobregatina.

La pastissera de Barcelona Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera de Sant Antoni de Vilamajor han estat guardonats amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2021 i 2022 respectivament, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Els premiats al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador van recollir dimarts al vespre el seu guardó en un acte presidit per la consellera, Teresa Jordà, a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona.

A més, un total de 50 persones van rebre el diploma d'Artesania Alimentària, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària.

El diploma té per objectiu el foment dels valors econòmics, culturals i socials d’activitat a Catalunya i contribuir a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

La consellera, acompanyada pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va destacar la importància d’aquests guardons, amb els quals any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania: “Amb aquests guardons, any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana. La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes necessitats”.

“Cal destacar la presència creixent de dones en els guardons de l’artesania alimentària. Entre els guardons lliurats avui hi ha 6 dones que han rebut el diploma de mestra artesana alimentària. Els artesans i les artesanes dels aliments són part imprescindible del nostre patrimoni de país i, per això, estem compromesos a protegir les seves formes tradicionals de producció i garantir la seva pervivència”, va dir Jordà.

En el decurs de l’acte, també es van lliurar 50 diplomes de Mestre Artesà Alimentari (25 diplomats de l’edició del 2021 i 25 de l’edició d’enguany).

Per oficis els diplomes corresponen a 21 forners, 14 pastissers, 11 carnissers-cansaladers-xarcuters, 4 xurrers i 3 formatgers. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article