Esparreguera i El Prat segon i tercer municipi de més de 20000 habitants de l’ estat que fan més inversió social per habitant

Societat.

Són el dos únics municipis de la comarca entre les 15 localitats de l'Estat amb major inversió social per habitant.
Són el dos únics municipis de la comarca entre les 15 localitats de l'Estat amb major inversió social per habitant.

El Prat és el tercer municipi català amb una major inversió social per habitant, segons l'Associació Estatal de Gerents i Directius d'Acció Social.

Així ho indica el recent informe d'aquesta associació, que analitza la inversió social dels municipis de més de 20.000 habitants de tot l'Estat i situa el Prat de Llobregat entre els 52 que registren un nivell d'excel•lència en aquest àmbit.

L'informe, que parteix de dades de 2021, indica que la inversió al Prat en serveis i promoció social va ser de 182,94 euros per habitant durant aquest període.

Això situa el Prat en una posició capdavantera a la comarca del Baix Llobregat, juntament amb Esparreguera (221,35 € per habitant i any).

Arreu de Catalunya, únicament precedeix el Prat, a més d'Esparreguera, la ciutat de Barcelona (235,33 € per habitant i any), que és la segona del rànquing estatal, encapçalat pel municipi andalús d'Alcalá la Real, a la província de Jaén (amb una inversió de 255,28 € per habitant i any).

En general, Catalunya és la segona amb més municipis situats entre els 52 de l'Estat amb un nivell d'excel•lència en inversió social, amb un total d’ 11 localitats amb aquesta consideració, només per darrera d'Andalusia (18).

En la 17a posició del rànquing, s'hi troba Vilanova i la Geltrú, que juntament amb Barcelona, el Prat i Esparraguera, són les úniques quatre ciutats catalanes entre els 20 primers llocs de la classificació.

En la llista dels 52 municipis catalans amb nivell d'excel•lència en inversió social, també es troba un altre municipi de la comarca del Baix Llobregat, Molins de Rei (posició 31).

De la resta de Catalunya, també mereixen aquest reconeixement el Vendrell, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Mataró i Sant Pere de Ribes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article