Gavà posa en marxa el Pla intensiu de neteja viària amb l’objectiu de reforçar el servei a tots els barris de la ciutat

Societat.

També recorden que les sancions per incivisme relacionat amb la neteja contempla sancions de fins a 3000€.
També recorden que les sancions per incivisme relacionat amb la neteja contempla sancions de fins a 3000€.

Les noves actuacions complementen les accions de neteja que es fan habitualment amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de la ciutat i tenir uns carrers cada cop més nets, amables i sostenibles.

El nou dispositiu incideix en aquells aspectes on els treballs manuals del dia a dia no arriben. Segons l’alcaldessa, Gemma Badia, “l’objectiu és fer una neteja intensiva, actuant en un mateix sector de la ciutat cada 15 dies. Prèviament a la intervenció, es fa una inspecció dels punts on hi ha més brutícia."

A la tarda, "comença la neteja amb bufador i escombradora mecànica i ja a la nit i matinada s’intervé amb aigua a pressió. Aquesta aigua procedeix del freàtic, en cap cas incrementem el consum d’aigua potable, cosa molt necessària en aquest període de sequera”.

El Pla es complementa amb accions per fomentar el civisme i la tinença responsable d’animals de companyia. Es tracta d’iniciatives encaminades a conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir net l’espai públic.

Segons l’alcaldessa, “netejar sense que es corregeixin algunes actituds no és la solució, cal que les persones siguin responsables dels seus animals de companyia i del seu ús de la via pública. Gavà no estarà més neta per netejar més, sinó per embrutar-la menys i això demana la col•laboració ciutadana”.

Es contemplen accions específiques adreçades als propietaris de gossos sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics. En concret recollir els excrements i netejar els orins.

Per facilitar-ho, les agents cíviques repartiran “pimpimplores” per poder llençar aigua a les miccions i bosses per recollir les defecacions i la Policia Municipal intensificarà la vigilància.

Per atraure l’atenció dels veïns i veïnes es posaran als contenidors uns adhesius en vermell amb el lema “Això no està bé” per apel•lar a la responsabilitat conjunta i erradicar els abocaments innecessaris als carrers del municipi.

Deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors i dipositar materials voluminosos, com ara mobles, en llocs no adequats són algunes de les incidències més habituals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article