L’Ajuntament de Gavà se suma a la crida a fer un consum responsable d’aigua per part de tothom

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

Davant l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat decretada per la Generalitat, les restriccions per a la ciutadania a nivell particular se circumscriuen a aspectes concrets. Per la seva banda, l’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa un protocol d’actuació per reduir el consum d’aigua.

Es tracta de mesures que tenen l’objectiu de l’estalvi d’aigua potable en serveis i activitats, tot i que cal remarcar que bona part de les actuacions fa temps que es venen complint, de manera que la gestió del dia a dia de la ciutat ja ha permès anticipar-se a l’actual situació d’alerta hidrològica.

Cal recordar que Gavà va ser la primera ciutat espanyola i la 30ª del món Water Wise City, en subscriure els principis de la Internacional Water Association per un ús racional dels recursos hídrics. Aquí s’inscriu l’estratègia Gavà Circular i el seu vector aigua, concretament en l’ús d’aigües regenerades o subterrànies.

Una de les accions d’aquest projecte és el punt de recàrrega intel•ligent d’aigua subterrània per a reg i neteja de carrers, Recaigua, que permet estalviar fins a 3.000 metres cúbics d’aigua potable anualment.

També s'ha posat en marxa un pla propi d’estalvi energètic que amplia les mesures dictaminades pel Govern espanyol per fomentar l’eficiència energètica, l’estalvi i la reducció de la dependència del gas natural en les administracions públiques i reduir la mobilitat.

L’Ajuntament ha decidit fer un pas més enllà i adoptar mesures per assolir una major eficiència i un major estalvi energètic. Les mesures estan adreçades a racionalitzar el consum als edificis i equipaments municipals, adaptant-lo a l’ús real de cada instal•lació sempre garantint la plena prestació dels serveis i de l’atenció a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article