En marxa la cita en línia al Registre Civil d'Esplugues de la que es podran beneficiar de la cita prèvia més de 66.000 ciutadans de la localitat i Sant Just

Societat.

Més de 341.000 peticions de cita prèvia des de 2017 a Catalunya.
Més de 341.000 peticions de cita prèvia des de 2017 a Catalunya.

Aquest mes de novembre el Departament de Justícia, Drets i Memòria ha posat en funcionament un nou servei telemàtic de cita en línia al Registre Civil d’Esplugues de Llobregat.

Així doncs, els ciutadans que necessitin anar al Registre Civil poden demanar cita prèvia, per exemple, per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se o fer una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 24 tràmits, i ja no hauran de fer més cues. A més, tindran accés també a la informació, els models i els formularis per als tràmits que hagin de fer.

Aquest sistema telemàtic permet demanar hora amb antelació entrant a la Seu judicial electrònica de Catalunya; a l’apartat Què cal fer si... hi ha l’opció per demanar hora.

També s’hi pot accedir des de qualsevol cercador posant-hi les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residència. L’horari d’atenció al públic per demanar hora al Registre Civil d’Esplugues és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d’aleshores, ja funciona en 30 registres civils de Catalunya: Barcelona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Rubí, Cornellà de Llobregat, Amposta i, ara, Esplugues de Llobregat.

En total, des de la posada en marxa de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l’octubre de 2022, el nombre total de cites arriba a 341.564 peticions.

Els serveis més sol•licitats als registres civils, tant per cita prèvia com presencialment, són les inscripcions de naixements, l’inici dels tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família i el canvi i la traducció del nom.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article