La Gent del Fang plataforma del Prat contra l'ampliació de l'aeroport reclama al candidat del PSC a BCN Jaume Collboni “que deixi d'especular amb el territori”

Societat.

Arxiu/Cal recordar que Collboni és vicepresident de la Diputació de Barcelona.
Arxiu/Cal recordar que Collboni és vicepresident de la Diputació de Barcelona.

A l'Hotel Palace de Barcelona, en un esmorzar informatiu, Collboni ha tornat a defensar l'ampliació de l'aeroport, descartada el setembre de l'any 2021 i a la qual s'oposa la majoria de catalans i catalanes segons les enquestes del CEO.

Enlloc d'insistir, "en propostes especulatives fallides, que amenaçarien el nostre territori, la Gent del fang reclama a Collboni que se centri en treballar per millorar la vida de la gent de la seva ciutat, Barcelona. Jaume Collboni ha respost amb un "sí" contundent quan se li ha preguntat si el seu partit, el PSC, consideraria "primordial" l'ampliació de l'aeroport la legislatura vinent."

Collboni ha reiterat que segons el seu parer, "aquest tema és important, i ens queden quatre anys per prendre una decisió", en referència a l'aprovació del DORA III, que substituirà l'aprovat el setembre passat i que descartava l'ampliació a partir del 2027 i que per tant s'haurà d'elaborar en els propers anys.

L'únic en què la Gent del Fang coincideix amb Collboni és que, tal i com ha dit el dirigent socialista, "estem parlant de quin model de ciutat i de país volem".

Efectivament, la Gent del Fang considera que, "hem de triar entre un model antic i desarrollista o un model de futur basat en la sostenibilitat, la cura del medi ambient (que inclou la protecció dels espais agrícoles i naturals del Delta del Llobregat), la lluita contra l'emergència climàtica i el desenvolupament sostenible, també de les grans infraestructures."

En aquest dilema, la Gent del Fang lamenta que, "hi hagi veus polítiques destacades que segueixen defensant un model descartat, del passat i superat a tota Europa, i adverteix de l'amenaça d'una aliança entre aquelles forces que defensen l'ampliació fallida per reflotar-la, com el PSC i Junts per Catalunya."

Totes dues formacions han votat recentment plegades al Parlament de Catalunya a favor de l'ampliació de l'aeroport, i de fet aquest dimecres Collboni ha fet aquestes declaracions al Palace davant d'una nodrida representació tant del seu partit com de Junts per Catalunya.

A la sala l'escoltaven, a més de dirigents socialistes com l'alcalde de Cornellà Antonio Balmón, l'exalcalde de Barcelona per CiU Xavier Trias. "Aquesta nodrida representació juntista no ha passat per alt als periodistes, que han demanat a Collboni si pensava pactar un govern a Barcelona amb Junts en la propera legislatura. El socialista no ho ha descartat."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article