El candidat a la alcaldia del PSC Martorell mobilitza el partit per pal•liar la taxa d’ atur que encapçala la localitat

Política.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Martorell, Javier González; i la portaveu socialista al consistori, Remedios Márquez, s’han reunit amb el secretari de Treball del PSC, Pol Gibert; i la secretària d’Educació i Formació Professional del partit, Esther Niubó, per buscar solucions a l’elevat atur que té la localitat. En la reunió també hi ha participat la diputada del PSC del Baix Llobregat Rocio Garcia.

Actualment Martorell és el municipi amb la taxa d’atur més elevada de la comarca, segons l’observatori del Baix Llobregat, la ciutat té una taxa d’un 11,1% (la mitjana comarcal es troba en el 8,8%).

En altres paraules, 1.455 veïnes i veïns volen treballar i no troben feina. Així mateix, dels 30 municipis de la comarca, Martorell és el que té la taxa d’atur de dones i de persones d’entre 30 i 44 anys més alta. L'atur també és elevat en les persones majors de 44 anys i en la joventut.

D'altra banda, Martorell és la localitat amb la renda mitjana per habitant més baixa de la comarca (16.000€), segons l’IDESCAT. Cal recordar que la renda és un dels indicadors més importants vinculats al benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.

Per a González “Martorell necessita urgentment polítiques de creixement econòmic i social que busquin lluitar contra l’atur i que generin noves oportunitats des del desenvolupament del talent de la gent. Malauradament, el govern local sembla que no fa tot el que podria en aquesta matèria.”

I ha afegit: “Els i les socialistes volem reinventar Martorell per reconstruir l'ànima de la ciutat. Volem impulsar polítiques socials que resolguin els problemes reals de la població. Per això, si governem ens comprometem a impulsar un paquet de mesures per reduir l’atur i mirar de revertir el fet que Martorell estigui a la cua de la renda mitjana per habitant de la comarca.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article