“Ja entrem de ple en època preelectoral”

Política.

Arxiu.
Arxiu.

"Tots els partits polítics, de tots els colors i mides, prenen posicions amb més o menys timidesa, ja se sap. Malauradament, massa pocs tenen clar qui volen (o no) treure a ballar durant els pròxims quatre anys. Això sí, molts ballaran amb qui calgui per tal d'assegurar-se una certa presència institucional. Què hi farem!".

"De sempre, la política a pobles i ciutats ha estat molt menys curosa a l'hora de mantenir amb estricta coherència uns certs principis ideològics mínims si ha calgut construir pactes amb segons quins partits. Amb l'excusa que votem una persona més que un partit, sembla que tot s'hi val."

"Al Baix Llobregat, hem vist com aquests darrers dies ERC confirmava que anirà en coalició municipal amb EUiA a Cornellà. També ho farà a l'Hospitalet de Llobregat, i no serà estrany si a algun altre municipi també s'hi fa tal coalició. Junts llença una campanya municipalista amb el lema "Gent de debò" i assegura que serà present a 800 municipis dels 947 que tenim al Principat."

A més, ja diuen que donaran molta llibertat als càrrecs electes per tal que aquests puguin bastir pactes amb qui calgui, prioritzant ERC i també PSC. Bé, cal doncs fer les següents reflexions: Sembla que es consuma ja definitivament el gir cap a posicions més globalistes d'esquerres i s'abandona l'eix nacional que abanderava l'ERC de fa dècades."

"Després de l'empresonament dels líders d'aquest partit un cop fet el referèndum del Primer d'Octubre de 2017, el trajecte ideològic cap a allò que ells en diuen "republicanisme social" ha estat ràpid. Tal i com s'ha presentat la campanya de Junts, sembla que el partit cerqui la quantitat de regidors i batlles abans que allò que facin aquests un cop siguin elegits. És a dir, que volen que ens acostumem a pactes com el que va portar Núria Marín (PSC de l'Hospitalet) a presidir la Diputació de Barcelona."

En resum, aquest tipus de pactes (els que ja s'han consumat i els que es faran més enllà del 28 de maig) seran una conseqüència lògica en tota regla de l'abandó nacional a nivell municipal dels dos grans partits catalans (no cito la CUP perquè el partit dels "ingovernables" es va trobant cada cop més còmode a les cadires i sous del Congrés espanyol)."

"Així doncs, hi ha alternativa en clau nacionalista als nostres municipis? Resta algú que asseguri, abans i tot de presentar-se enlloc, que mai no pactarà amb partits d'obediència espanyola? Sí, aquest partit existeix i es diu Front Nacional de Catalunya. Un partit que ja ha confirmat que es presenta a Manresa i Olot, i aviat sortiran nous municipis i ciutats. Caldrà parar-hi esment... "

Martí Naval/ Front Nacional de Catalunya

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article