Esquerra Republicana i Esquerra Unida i Alternativa de Cornellà van presentar la seva candidatura conjunta per a les pròximes municipals

Política.

Sota el lema "Més Esquerra per transformar Cornellà" sumen les seves forces com a opció per aconseguir el canvi a la ciutat.
Sota el lema "Més Esquerra per transformar Cornellà" sumen les seves forces com a opció per aconseguir el canvi a la ciutat.

La cap de llista republicana, Raquel Albiol, acompanyada per la responsable d’organització local d’EUiA, Yasmina Sánchez, i l’exdiputat al Congrés, Joan Tardà, han explicat el procés de construcció d’una alternativa al govern municipal actual.

L’acte també ha comptat amb la l’assistència d'en Joan Josep Nuet, excoordinador d’EUiA i actual Director General de Relacions Institucionals i amb el Parlament al Govern de la Generalitat i Adelina Escandell, Senadora per ERC-Sobiranistes.

Tardà ha donat inici a l’acte fent un repàs del moviment obrer i social de Cornellà, i ha destacat “el que fem amb aquesta coalició és posar la llavor per visibilitzar el camí que farem junts” “per mi aquest acord és un orgull i tant de bo l’haguéssim fet abans”.

A la seva intervenció, Yasmina Sánchez ha traslladat que “fa molts anys que coincidim en espais de lluita al carrer, defensant drets i llibertats, en la lluita antiracista, la lluita feminista i la defensa de l’habitatge i molts d’altres, i això tant en l’àmbit municipal com l’estatal, nacional i europeu”.

També ha destacat que “s’han d’impulsar nous paràmetres per fer política per aconseguir la ciutat que volem: socialment justa, ecologista, feminista, moderna i multicultural” i que “la coalició no sorgeix del no-res, fa molt temps que treballem plegats, és una aliança natural nascuda de les lluites compartides”.

Raquel Albiol ha detallat que “són molts els punts en comú entre les dues formacions. És evident que confluïm en el model de ciutat i en les polítiques que necessitem per transformar Cornellà”.

I ha posat èmfasi en “la necessitat de sumar des de les esquerres”, “cal una esquerra transformadora i útil que lideri el canvi que li cal a Cornellà i a la seva ciutadania. Per aquestes i altres motivacions, totes elles producte dels nostres ideals compartits, a Cornellà, Esquerra Republicana i Esquerra Unida i Alternativa sumem les nostres forces com a única opció per aconseguir aquest canvi a la nostra ciutat. Una candidatura de l’esquerra transformadora per transformar Cornellà”.

Per acabar, Tardà ha presentat el manifest “Per una ciutat de tothom i per a tothom. Més Esquerra per transformar Cornellà” on es trasllada la necessitat d’un canvi en el concepte de governança que només pot fer possible la suma de les esquerres.

La alcaldable ha tancat l’acte emplaçant la resta de formacions d’esquerres de la ciutat a sumar-se a la coalició i adherir-se al manifest, així com als ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article