Viladecans pren el relleu a Sant Just per acollir el Premi Literari Delta, el certamen literari de narrativa escrita per dones

Cultura.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda institucional per part de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, municipi acollidor de la 12a edició del certament, de l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas, municipi acollidor de l’11a edició.

També de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell, qui va posar en valor l’esforç dels ajuntaments que formen part de l'organització del premi, i la implicació i treball de les biblioteques, per fer possible aquest certamen.

Seguidament, el periodista i escriptor José Luis Ibáñez Ribao, que a més va ser presentador de l'acte, i l'escriptora Carmen Posadas, van mantenir una conversa entorn de les desigualtats de gènere que trobem encara en el món editorial i literària, malgrat els avenços de les darreres dècades.

A la conversa s'hi va unir més tard, l’Eva M. Garrigosa, guanyadora de l’11a edició del premi. L'acte va finalitzar amb un debat amb el públic assistent i una posterior signatura de llibres per part de les dues escriptores.

El Premi Delta és un treball en xarxa organitzat pel Consell Comarcal i setze ajuntaments, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Corbera de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Des de la seva creació l’any 2001, el seu principal objectiu ha estat fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic.

A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article