PIMEC Baix Llobregat l’ Hospitalet explica la seva proposta per l’ Aeroport del Prat al Consell Comarcal

Economia.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

El president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet, Joan Soler, i el president del Clúster de Logística de Catalunya i de la sectorial PIMEC Logística, Ignasi Sayol, s’han reunit amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Maria Martínez, amb l’objectiu d’exposar les propostes de PIMEC per al consens sobre el model aeroportuari català i la millora de l’aeroport El Prat.

A la reunió també hi han assistit els vicepresidents del Consell Comarcal, Eduard Rivas, Jordi Gil i Xavier Fonollosa, així com la consellera de desenvolupament econòmic i estratègic, Lourdes Borrell, i el gerent, Enric Giner. En representació de la patronal, hi ha estat present també el delegat territorial, Agustí Miró.

Al llarg de la reunió, les dues entitats han posat de manifest la voluntat de dialogar al voltant d’una qüestió que requereix d’amplis consensos.

Les propostes de la patronal neixen a partir de la reflexió i el debat dels òrgans de govern de l’entitat, empresaris i empresàries del territori i persones expertes en infraestructures.

L’objectiu és buscar els majors i millors consensos que permetin avançar cap a una proposta que pugui agregar progrés, atracció de talent i inversions, eficiència, sostenibilitat i governança compartida.

Entre les propostes que planteja PIMEC, destaca la constitució d’una comissió de consens per a l’impuls aeroportuari, liderada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, els Ajuntaments del Prat i Barcelona i amb la participació de les organitzacions empresarials més representatives de Catalunya.

Pel que fa al model de governança, PIMEC considera que s’ha de promoure un sistema de gestió descentralitzada i mancomunada entre les diferents administracions. D’aquesta manera, es promou el principi d’eficiència i eficàcia de la gestió privada, preservant la governança estratègica pública.

Des de la patronal, s’entén que els eixos inspiradors de la proposta han de ser la major i millor connexió transoceànica i internacional de Catalunya, que permeti transformar l’Aeroport El Prat en un hub internacional.

Per aconseguir-ho, PIMEC aposta per un sistema aeroportuari que millori la seva gestió integral i operativa, així com la tecnologia, amb l’aplicació de les millors pràctiques internacionals de tot tipus.

L’objectiu és aconseguir l’aprofitament total de les seves pistes i de tots els aeròdroms, així com del conjunt d’interconnexions possibles i la resta d’infraestructures existents.

Pel que fa a l’Aeroport El Prat, PIMEC considera que s’ha de regir pel principi de sostenibilitat amb el seu entorn, aplicant mesures de compensació o ponderació del seu impacte més immediat i preservant l’interès general per sobre de l’interès particular.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article