La parcel•la 3 de Xàmenes a Martorell i Sant Esteve Sesrovires ha iniciat el procés de comercialització

Economia.

Vista aèria de la zona.
Vista aèria de la zona.

La parcel•la, de titularitat pública, és un terreny d’ús industrial i logístic de 36.791 m2 de sòl propietat de l’INCASÒL i dels ajuntaments de Martorell i Sant Esteve Sesrovires.

A banda, el projecte de reparcel•lació defineix tres parcel•les més de titularitat privada. Actualment, ja estan iniciades les obres d’urbanització del sector, les quals es preveu que finalitzin al segon trimestre de 2024. La parcel•la 3 se situa al sud-est del sector, i limita amb una zona verda al nord i la parcel•la 2 a l’est.

El sector es troba a tocar de la fàbrica de la SEAT, a l’oest de Martorell i limita a l’est amb el ramal de l’AP-7 que la connecta amb l’A-2, al nord amb el traçat de la línia d’alta velocitat, i al sud amb la carretera B-224, que connecta Martorell amb Sant Esteve Sesrovires.

La seva localització és estratègica dins l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que es troba a menys de 45 minuts de les principals infraestructures de comunicació del país, com són l’aeroport i el port de Barcelona o les principals vies de trens tant de passatgers com de mercaderies.

També té una bona comunicació amb diferents línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Per a la seva superfície, Xàmenes és una molt bona oportunitat per a realitzar una inversió en sòl industrial-logístic com a ús principal.

Aquesta tipologia d’ús generarà creixement econòmic amb noves oportunitats d’inversió en actius immobiliaris així com en llocs de treball, tot plegat generant externalitats positives a tot el seu entorn.

La urbanització de Xàmenes s’emmarca en el Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica del Baix Llobregat Nord, un PDU que contempla tres sectors, la Zona Oest, Can Cases i Xàmenes per generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic i territorial a la zona.

En tractar-se de sectors de nova urbanització, el PDU dona una gran importància a la sostenibilitat i la integració paisatgística, incorporant a les condicions d’edificació diferents mesures d’integració paisatgística i qualitat arquitectònica.

Les empreses i promotors interessats en l’adquisició de la parcel•la tres del sector de Xàmenes tenen fins al dia deu de gener per presentar les sol•licituds de participació, i ho han de fer de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de la Generalitat.

L’endemà, dia 11 de gener a les dues del migdia serà la data límit per presentar la seva oferta econòmica presencialment a través del registre de l’INCASÒL.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article