El col•legi Virolai guanya el premi del VII Memorial Josep Maria Salas i Peiró amb el projecte “Granet de sorra”

Cultura.

Per conscienciar als alumnes a favor de la solidaritat i el compromís social.
Per conscienciar als alumnes a favor de la solidaritat i el compromís social.

La 7a edició del Memorial Josep Maria Salas i Peiró ha celebrat l’entrega dels reconeixements el dilluns 12 de desembre a la sala d’actes de ca n’Ametller que, com cada any, s’ha fet coincidir l’acte amb l’efemèride del Dia Mundial dels Drets Humans. Es tracta d’un guardó impulsat per la família Salas-Prat, la Creu Roja Baix Llobregat Centre i l’Ajuntament de Molins de Rei.

En l’edició d’enguany s’han presentat 5 candidatures: • L’associació Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM): per la seva tasca a favor de les persones amb malalties oncològiques en l’assessorament sobre perruques, mocadors i afeccions de la pell. • Col•legi Virolai: per la seva tasca de conscienciació a favor de la solidaritat i el compromís social dels alumnes mitjançant el projecte “Granet de sorra”.

• Associació d’Equinoteràpia Delta del Llobregat: per la seva tasca de teràpies assistides amb cavalls en les escoles d’educació especial del Baix Llobregat. • Comissió de la Cavalcada de Reis: per la seva tasca d’adaptació de la “Fàbrica dels Somnis” per a persones amb discapacitat. • Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM): per la seva tasca de desenvolupament d’activitats educatives i participatives que contribueixen a una millor relació amb el medi natural mitjançant el projecte “Jardí Botànic”.

El projecte guanyador, segons el veredicte del jurat, ha estat “Granet de sorra”, del col•legi Virolai, amb l’objectiu de conscienciar els alumnes a favor de la solidaritat i el compromís social.

Pep Salas, president del Memorial Josep Maria Salas, ha fet l’entrega del guardó, una escultura elaborada per l’artista molinenca Montse Artés, i del xec de 1.000 euros als guanyadors; ha aprofitat l’ocasió per agrair l’esforç a totes les persones involucrades en el Memorial i també als candidats que han presentat el seu projecte.

Abans de conèixer el premiat d’aquesta edició es va projectar un vídeo que explicava com s’havien desenvolupat els projectes guanyadors de les sis edicions anteriors; també va intervenir de forma presencial l’Associació Enreda’t, guanyadora de l’any passat, que va explicar el que havien fet fins ara i va mostrar un vídeo amb un recull d’imatges dels horts adaptats que han construït.

L’alcalde, Xavi Paz, en la seva intervenció ha volgut destacar que “és un premi, que tot i només haver celebrat 7 edicions, està molt consolidat a la nostra vila i que continuarem potenciant perquè es presentin molts més projectes i puguem reconèixer la seva tasca solidària”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article