El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat va celebrar la seva assemblea anual al Consell Comarcal

Societat.

Una imatge de la presentació.
Una imatge de la presentació.

Es va aprofitar per presentar els cinc dictàmens que seran el full de ruta. “Les pensions són un dret, no un privilegi”, “La seguretat des de la perspectiva de les persones grans.” “La crisi de l’atenció primària de salut.” “Envelliment i habitatge al Baix Llobregat.” i “L’atenció a les persones grans amb dependència.”

Amb la presència d’una vuitantena de persones: delegades i delegats del Consell Consultiu, personal tècnic i representants polítics dels ajuntaments de la comarca i del mateix Consell Comarcal, així com representants d’entitats i altres agents clau del territori.

L’Assemblea va estar presidida per Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consell Comarcal i del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, i va comptar també amb la participació de Vicky Castellanos Núñez, consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, i de Carlos Cháfer Castilla, representant del Baix Llobregat al Consell de Gent Gran de Catalunya.

La presidenta va agrair el treball del Consell Consultiu i va celebrar que la Llei de Gent Gran de Catalunya, una històrica reivindicació del Consell, hagi estat presentada a tràmit al Parlament de Catalunya.

Així mateix, va afegir que “La Llei ara si, sembla que ha de començar el seu camí al Parlament de Catalunya, esperem que es pugui aprovar aviat”.

Per acabar la seva intervenció va recordar que des del Consell Comarcal s’està elaborant el Pla Estratègic de Gent Gran del Baix Llobregat.

La primera part d’aquest document, la diagnosi, ja es pot consultar a la web del Consell Comarcal, i actualment s’està posant en marxa l’elaboració de la segona part, el pla d’acció, que haurà de definir els objectius i les accions a desenvolupar en els pròxims anys per part d’ajuntaments i Consell Comarcal.

En Carlos Cháfer Castilla, delegat del Baix Llobregat al Consell de Gent Gran de Catalunya, va lamentar que aquest òrgan no s’hagi reunit ni una sola vegada durant el 2022.

“Com a membre del consell de Gent Gran de Catalunya he trobat sempre a faltar per part de la Generalitat, una aposta política clara i ferma per les persones grans, no només amb l’aprovació de la Llei de Gent Gran, sinó amb la creació d’una conselleria o direcció general de persones grans” va manifestar.

Per la seva banda, la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal, Vicky Castellanos Núñez, va destacar l’intens treball realitzar durant el 2022 per part de les delegades i delegats del Consell Consultiu, amb jornades, comissions de treball, la seva implicació en l’elaboració del Pla Estratègic de Gent Gran, etc.

“El Consell Consultiu ha tornat al treball presencial després de la pandèmia amb més força que mai. Prova d’això són els 5 dictàmens que es presenten avui”, va destacar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article